Han har lyckats hålla kvar Gefle i allsvenskan i flera år. Nu ska Olsson leda Djurgården till framgång.
1 av 4
Han har lyckats hålla kvar Gefle i allsvenskan i flera år. Nu ska Olsson leda Djurgården till framgång. - Foto: Conny Sillén/TT
Han efterträder succétränaren Per-Mathias Högmo.
2 av 4
Han efterträder succétränaren Per-Mathias Högmo. - Foto: TT
Gefle har varit bottentippat så gott som varje säsong. Men Olsson har lyckats hålla kvar klubben i finrummet.
3 av 4
Gefle har varit bottentippat så gott som varje säsong. Men Olsson har lyckats hålla kvar klubben i finrummet. - Foto: Björn Lindgren/TT
Nu återstår att se vad han kan göra i Stockholm med betydligt bättre förutsättningar.
4 av 4
Nu återstår att se vad han kan göra i Stockholm med betydligt bättre förutsättningar. - Foto: Pernilla Wahlman/TT

Klart: Pelle Olsson tar över Djurgården

Nu har Djurgården presenterat Per-Mathias Högmos ersättare. Gefles Per Olsson blir ny tränare för Stockholmsklubben.
– Det jobb han har gjort i Gefle är fantastiskt, säger sportchefen Bosse Andersson.


"Olsson är ingen mysgubbe som Högmo"

I en krönika skriver Nyheter24:s Jens Lindqvist om Djurgårdens nye tränare.

"Om det finns någon djurgårdare där ute som tror att de har hittat en ny Per-Mathias Högmo tror de fel".

Läs krönikan här.

STOCKHOLM. Det har länge varit en av allsvenskans sämst bevarade hemligheter. Men nu är det officiellt att Per "Pelle" Olsson, tidigare Gefle IF, blir Djurgårdens nye tränare.

50-åringen som år efter år lyckats hålla kvar Gefle i allsvenskan ska ta vid där succétränaren Per-Mathias Högmo slutade. Olsson har skrivit på ett treårskontrakt.

– Det känns väldigt bra. Jag har varit väldigt länge i Gefle så det är så klart ett tufft beslut att lämna föreningen, men det känns som en intressant utmaning att se om mitt arbete kan fungera i en stor klubb som Djurgården. Från den dagen som jag fick frågan har det känts som ett väldigt lockande alternativ, säger han till Djurgårdens hemsida.

"Oerhört starkt engagemang"

Sedan tidigare är det klart att Bosse "Super-Bo" Andersson är tillbaka i Djurgården i rollen som sportchef. Andersson har berättat att han har en god relation till den tidigare Gefle-tränaren – något som säkert underlättade övergången.

– Jag känner väl till Pelle Olsson och hans fotbollskunskaper. Det jobb han har gjort i Gefle är fantastiskt. Han har ett oerhört starkt engagemang och får ut resultat av den trupp han har till sitt förfogande, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Så här reagerade Twitter på nyheten om att Olsson tar över:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.