Hosam Aiesh är nästa stora talang som BK Häcken har fostrat fram. Nu har flera utländska klubbar visat intresse för honom.
1 av 4
Hosam Aiesh är nästa stora talang som BK Häcken har fostrat fram. Nu har flera utländska klubbar visat intresse för honom. - Foto: Bildbyrån / Carl Sandin
Han hamnar ofta i tuffa närkamper.
2 av 4
Han hamnar ofta i tuffa närkamper. - Foto: Bildbyrån / Carl Sandin
Aiesh har en grym teknik.
3 av 4
Aiesh har en grym teknik. - Foto: Bildbyrån / Carl Sandin
Mer brottning än fotboll här.
4 av 4
Mer brottning än fotboll här. - Foto: Bildbyrån / Carl Sandin

Allsvensk talang jagas av storklubbar i Europa

BK Häckens Hosam Aiesh är nästa stortalang som kan ta steget från Sverige till utlandet. Han har ett kontraktserbjudande från Hisings-klubben på bordet – men vill avvakta för att se om något större dyker upp.– Jag har fått en del erbjudanden, säger Hosam Aiesh till Nyheter24.


Jämförs med Ljungberg

Om Aiesh väljer att hålla en låg och ödmjuk profil så vågar agentbyrån ta ut svängarna desto mer. Niclas Ek, scout på Wagnsson, jämför 95:an med Fredrik Ljungberg. Han framhåller bland annat Hosams teknik och snabbhet. 

– Han är väldigt svår att ta bollen ifrån och tar ofta bra beslut. Det finns många tekniska yttermittfältare i Sverige men det som gör att Hosam sticker ut är att han vet när han ska passa bollen och när han ska dribbla vilket är ett väldigt viktigt attribut hos en yttermittfältare. Han är en sällsynt yttertalang inom svensk fotboll som alltid tittar framåt och kan jämföras med ung Fredrik Ljungberg, så jag är inte förvånad att klubbar blir intresserade.

BK Häcken har gjort sig kända för att hitta talanger, Carlos Strandberg och Simon Gustafsson är två exempel som har slagit igenom. Nu kan Nyheter24 berätta att Hosam Aiesh, född 1995, är aktuell för spel i utländska klubbar. Han har tidigare provspelat med klubbar som Lyon, Twente och Werder Bremen. Nu har även andra klubbar visat intresse för talangen samtidigt som hans kontrakt går ut med Göteborgsklubben i december. Därför har Häcken erbjudit ett nytt kontrakt som han ska ta ställning till.

– De vill ha kvar mig och Häcken är så klart speciella för mig. Jag har spelat här sedan jag var 13 år och jag har de mycket att tacka för. Men samtidigt så kan det lika väl bli något annat lag i Sverige eller utlandet för mig. Det är en del klubbar i Europa som har varit på plats och kollat några gånger, säger han till Nyheter24.

Har flera erbjudande på sitt bord

Han vill inte säga vilka klubbar det handlar om men det är klubbar i de största ligorna i Europa.

– Jag har en del erbjudanden att ta ställning till så vi få se vad som händer här nu. Det kan bli klart redan nästa vecka men det kan också ta längre tid.

Aiesh är en mångsidig yttermittfältare som helst spelar på högerkanten. 

– Jag är en man mot man-spelare som gillar att göra min gubbe. Att vika in från kanten och skjuta är jag också bra på och jag gör rätt mycket mål. Men jag skulle kanske behöva utveckla mitt passningsspel en del och att man inte alltid ska gå själv.

"Klart man är besviken"

Han har inte gjort några allsvenska matcher för klubben, även om han har suttit på bänken i ett par matcher den här säsongen. Han har däremot varit en viktig pjäs i Häckens U21-lag som tog sig till final i Folksam-slutspelet. För en vecka sedan gjorde han också succé i inomhuscupen Mariedal Cup då han gjorde hela 31 mål på 13 matcher.

– Det är klart att man är besviken att man inte fått spela i A-laget. Men det är Peter (Gerhardsson) som bestämmer. Jag har också varit en del skadad och det har gått väldigt mycket upp och ner för mig i år. Men i cupen nu gick det riktigt bra och jag trodde aldrig att vi skulle vinna hela turneringen.

"Jag är ingen fotbollsnörd som kollar på en massa matcher"

Många unga fotbollskillar brukar ha favoritlag och kollar ständigt på världsstjärnorna spela på teve, men inte Aiesh som mer tänker på familjen.

– Jag är ingen fotbollsnörd som kollar på en massa matcher, det gör jag knappt aldrig utan bara de riktigt stora ibland. Pengarna är inte viktigast, men det är klart att jag vill kunna leva på fotbollen och kunna försörja min familj. Kanske även ha någon fin bil.

Aiesh kommer ursprungligen från Palestina och han har även fått erbjudande att spela för deras landslag.

– Jag har inte bestämt mig hur jag ska göra där ännu. Men det klart att det skulle vara roligt att spela för dem och kunna ge tillbaka något till sitt hemland, avslutar Aiesh.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!