Yussif Chibsah är nöjd med att Djurgården har anställt hans gamle tränare Pelle Olsson från Gefle.
1 av 4
Yussif Chibsah är nöjd med att Djurgården har anställt hans gamle tränare Pelle Olsson från Gefle. - Foto: Bildbyrån
Chibsah spelade i Gefle i fyra säsonger.
2 av 4
Chibsah spelade i Gefle i fyra säsonger. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Pelle Olsson blev presenterad under onsdagen som Djurgårdens nya tränare.
3 av 4
Pelle Olsson blev presenterad under onsdagen som Djurgårdens nya tränare. - Foto: Bildbyrån / Johanna Lundberg
Chibsah en viktig spelare på mittfältet för Dif.
4 av 4
Chibsah en viktig spelare på mittfältet för Dif. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson

Så är Pelle Olsson som tränare

Pelle Olsson blev under onsdagen klar som ny tränare för Djurgården. En som är nöjd med den rekryteringen är den gamle Gefle-spelaren Yussif Chibsah.– Han är en bra person så det känns jättebra att Pelle är klar för oss, säger Chibsah till Nyheter24.


Det var ingen hemlighet att Pelle Olsson skulle lämna Gefle och bli ny tränare för Djurgården. Allt handlade egentligen bara om när han skulle presenteras och under onsdagskvällen blev det officiellt.

En som tidigare har haft Olsson som tränare är Djurgårdens mittfältare Yussif Chibsah som gjorde 104 matcher på fyra säsonger i Gefle mellan 2008-2011. Han är nöjd med valet av lagets nye tränare efter Per-Mathias Högmo.

"Han lyssnar på alla spelare"

– Pelle är en tränare som man kan snacka om allt med, inte bara det fotbollsmässiga utan även det vid sidan om. Han lyssnar på alla spelare och det kan vara extra bra då vi har en del unga spelare som ska utvecklas. Det är han väldigt bra på , säger Chibsah till Nyheter24.

Djurgården går nu in i en ny tid med Pelle Olsson som tränare och Bosse "Super-Bo" Andersson som sportchef. Chibsah är nöjd med det och Olsson är en tränare som han tycker passar bra in i klubben.

– Under Pelle gäller det att jobba hårt för laget hela tiden och det är hela laget som är i fokus. Inte någon enskild spelare. Spelarna i Djurgården kommer att passa bra för honom att jobba med.

Vad är den största skillnaden mellan Högmo och Olsson?

– Högmo har mer erfarenhet då han varit i flera lag och nu även i det norska landslaget. Pelle har varit i Gefle hela tiden och nu blir det en ny utmaning för honom.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!