29-åringen skriver att han inte har fått chansen i landslaget på grund av en intervju med SVT 2005 då han var kritisk mot att U21-landslaget spelade för defensivt.
1 av 3
29-åringen skriver att han inte har fått chansen i landslaget på grund av en intervju med SVT 2005 då han var kritisk mot att U21-landslaget spelade för defensivt. - Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON
Erik Hamrén motiverade petningen av Goitom med att han var för gammal.
2 av 3
Erik Hamrén motiverade petningen av Goitom med att han var för gammal. - Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON
Bojan Djordjic fick veta av en person på SvFF att han bör sluta vara kritisk om han ska gå tränarkurser i framtiden.
3 av 3
Bojan Djordjic fick veta av en person på SvFF att han bör sluta vara kritisk om han ska gå tränarkurser i framtiden. - Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån

Goitom till attack mot SvFF på Facebook

Trots sin starka säsong i AIK blev inte Henok Goitom uttagen till landslagets januariturné. 29-åringen tror sig veta varför – ett uttalande i SVT för nio år sedan. Nu kritiserar han det Svenska fotbollsförbundet och Erik Hamrén i ett inlägg på Facebook.


Återigen har det Svenska fotbollsförbundet, SvFF, hamnat i centrum för en debatt de gärna hade velat undvika. Det efter Bojan Djordjic tweet i onsdags.

Det fick kompisen och tränarkollegan i Kista Galaxy att tända till på alla cylindrar och kritisera SvFF. 

På grund av frispråkigheten räknar både Djordjic och Goitom med repressalier för sitt Galaxy under den kommande säsongen.

Det fick till och med fotbollsförbundets informationschef Jonas Nystedt att svara honom på Twitter. 

Under fredagen tog Goitom sin kritik mot SvFF ett steg till. 

I inlägget skriver anfallaren om varför han tror att han inte har fått chansen i landslaget – trots att han har varit förtjänt av det. Anledningen, skriver han, är en intervju med SVT 2005. Intervjun gjordes strax efter att det svenska U21-landslaget, där Goitom spelade, hade förlorat en playoff-match till EM mot Serbien.

"Intervjun skulle komma att förfölja mig"

"Jag har rötter från Afrika där vi säger råa sanningen till varandra och dum som jag är (ironi) säger jag "vi spelade för defensivt". Jag var 20 år!!! Inte visste jag att det uttalandet betydde att man gick emot tränarna. Allt jag sa var bara sanningen och vissa uppfattade det som att man skyllde på tränarna vilket inte var min intention. Den intervjun skulle komma att förfölja mig under hela min karriär", skriver han på Facebook

29-åringen tycker att det är märkligt att han inte blev uttagen till landslagets januariturné – något som även förbundskaptenen Erik Hamrén motiverade med att han tyckte Goitom var för gammal.

"Hysén är 2 år äldre än mig"

"2009 gör jag 10 mål i LaLiga med Valladolid och får inte ens ett samtal av landslagsledningen. Mina kompisar sa skämtsamt att jag skulle ha större chans ifall jag spelade i allsvenskan, då det fanns allsvenska spelare med i landslagstruppen 2009", skriver han och fortsätter:

"År 2013: Jag tycker jag gjorde bra ifrån mig förra säsongen med AIK i allsvenskan. Hamren säger i en intervju att jag är för gammal för vinterturnen (bara allsvenska spelare följer med). Hysén blir uttagen men kan inte vara med pga sin flytt. Hysén är 2 år äldre än mig..."

"Jag är inte bitter"

Han vill dock vara noga med att påpeka att han inte är arg över att han petades. 

"Jag är inte bitter för att jag inte fick chansen utan jag vill bara provocera fram den hårda och råa sanningen. Jag tror Hamrén tyvärr aldrig skulle våga säga som det är för det är för kontroversiellt. Tänk er om Hamren exempelvis sa "Vi gillar inte dig helt enkelt", skriver han. 

Läs hela inlägget här

/
AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.