Helsingborg kallar dokumentet "Elva målgivande passningar"
1 av 2
Helsingborg kallar dokumentet "Elva målgivande passningar" - Foto: Faksimil HIF.se
2 av 2
- Foto: TT BILD

Efter tragedin – inför kontrakt för besökare

Efter tragedin i söndags agerar Helsingborg. Klubben kräver att besökarna skriver på ett kontrakt – annars släpps man inte in.


"Elva målgivande passningar"

Här är några av punkterna i det dokument HIF kräver att besökarna följer:

* Vi hejar på vårt lag – och avstår från att nedvärdera domarna, motståndarna och deras supportrar

* Vi stöttar våra spelare i med- och motgång

* Vi respekterar och följer klubbfunktionärernas, ordningspersonalens och polisens uppmaningar

* Vi har ett språkbruk som vi vill att våra barn och unga ska använda – vi använder inte hatiska ramsor och slogans

* Vi accepterar inte pyroteknik, inkastade föremål och andra spelförstörande inslag

Läs hela listan här  .

HELSINGBORG. I samband med den allsvenska premiären mellan Helsingborg och Djurgården i söndags misshandlades en 43-årig djurgårdssupporter så allvarligt att han senare avled.

Efter tragedin ställer nu Helsingborg hårda krav på sina besökare. Klubben inför ett kontrakt som all publik måste skriva på – annars släpps du inte in.

– Förutsättningen för att komma in på vår arena det är att i princip underteckna det här dokumentet. Det är liksom inträdesbiljetten, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till HD.se.

Elva punkter

Dokumentet, som HIF kallar för "elva målgivande passningar", innehåller elva punkter som beskriver hur man som besökare ska bete sig inne på Olympia. Vill man inte skriva på får man heller inte komma in på arenan.

– Är man inte intresserad av att teckna på det här då är man inte heller välkommen till oss. Skulle man trots att man tecknar på det bryta mot reglerna då är man inte heller välkommen, säger Paul Myllenberg.

Kan ta bort ståplats

sin hemsida skriver Helsingborg att man vill se en omedelbar förändring och att man inte utesluter att ta till ytterligare grepp:

"Nästa steg är ytterligare drastiska åtgärder som att exempelvis inte välkomna bortapublik, ta bort ståplats. Hjälp oss att undvika det!"

HIF
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.