Freiburg förlorade mot Bayer Leverkusen
Freiburg förlorade mot Bayer Leverkusen - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/action press

Bayer Leverkusen tog ny seger

Segertåget fortsätter för Bayer Leverkusen. Mot Freiburg borta på Europa-Park-Stadion på söndagen blev det seger igen. Laget vann med 3-2 (2-1) och har nu sju segrar i rad i Bundesliga i fotboll.

Bayer Leverkusen började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Florian Wirtz till på pass av Alex Grimaldo.

SC Freiburg kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Ritsu Doan framspelad av Lucas Holer, i tionde minuten.

Bayer Leverkusen tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Adam Hlozek. Direkt efter pausen slog Patrik Schick till och ökade lagets ledning.

Yannik Keitel reducerade för Freiburg med knappa kvarten kvar. Mer än så blev det dock inte för Freiburg.

Det här var Freiburgs fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bayer Leverkusens nionde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Freiburg ligger kvar på nionde plats och Bayer Leverkusen toppar tabellen.

I nästa match, lördag 30 mars 15.30, har Freiburg Mönchengladbach borta på Borussia-Park, medan Bayer Leverkusen spelar hemma mot Hoffenheim.