Robin van Persie lätt kollegan Hunteelar få bära nummer 9.
1 av 2
Robin van Persie lätt kollegan Hunteelar få bära nummer 9. - Foto: AP/SCANPIX
"Klaas är en vän till mig och jag vet att att han har gillat att spela med nummer 9".
2 av 2
"Klaas är en vän till mig och jag vet att att han har gillat att spela med nummer 9". - Foto: AP/SCANPIX

Van Persie lät Hunteelaar få nummer 9

Robin van Persie och Klaas-Jan Huntelaar slåss om en plats i Hollands startelva. Trots det lät Arsenalspelaren Huntelaar få  bära den symboliska siffran.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

ROTTERDAM. Robin van Persie bar nummer 9 under VM i Sydafrika. Men när förbundskaptenen Bert van Marwijk gav Van Persie chansen att återfå sitt gamla nummer, gav han det till Klaas-Jan Huntelaar:

- Nu hade jag chansen att välja mellan nummer 9, 14 och 16. Klaas är en vän till mig och jag vet att att han har gillat att spela med nummer 9. Jag tänkte ta nummer 14, men valde nummer 16 till slut, säger Van Persie enligt ad.nl.

Vidare berättar han att han har nummer 10 i Arsenal eftersom hans dotter är född då. Med tanke på det var det här valet naturligt:

- Min son Shaqueel föddes den 16:e, det är mitt kommande turnummer, säger den engelska skytteligavinnaren.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!