Olof Melberg tar hand om Andy Carroll. - Foto: Getty Images
Ashley Cole får in ett inlägg trots uppoffrande spel av Sebastian Larsson. - Foto: Getty Images
Englands startelva. - Foto: Kirsty Wigglesworth/Scanpix
Andy Carroll firar sitt mål.
8 av 13
Andy Carroll firar sitt mål. - Foto: Getty Images
9 av 13
Andy Carroll får ostört gå upp och nicka in 1-0 för England. En bild som representerar Sveriges försvarsspel. Uselt. - Foto: Getty Images
10 av 13
Andy Carroll får ostört gå upp och nicka in 1-0 för England. En bild som representerar Sveriges försvarsspel. Uselt. - Foto: Kirsty Wigglesworth/Scanpix
11 av 13
12 av 13
Trots Mellbergs två mål förlorar Sverige och är ute ur EM.
13 av 13
Trots Mellbergs två mål förlorar Sverige och är ute ur EM. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Fiaskot fullbordat – Sverige ute ur EM

Sveriges EM-äventyr är över efter bara fyra dygn. England vände och vann efter mål av Theo Walcott och Danny Welbeck.

Startelva, Sverige
(4-2-3-1): Isaksson - Granqvist, Mellberg, J Olsson, M Olsson - Svensson, Källström - Larsson, Ibrahimovic, Elm - Elmander

Startelva, England
(4-4-2): Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner, Gerrard, Parker, Young - Welbeck, Carroll

Grupp D:

1. Frankrike 4 poäng 3-1
2. England 4 poäng 4-3
3. Ukraina 3 poäng 2-3
4. Sverige 0 poäng 3-5

KIEV. Sverige är utslaget ur EM innan den sista omgången ens spelats. Efter förlusten mot Ukraina tappade Erik Hamréns mannar en 2-1-ledning mot England. Det gör att Sverige parkerar sist i gruppen med noll poäng.

Uselt försvarsspel har präglat Sveriges EM-uppladdning och gjorde det även i kväll. I minut 23 tappade Olof Mellberg markeringen och Andy Carroll knoppade in 1-0 bakom en chanslös Andreas Isaksson.

Men Mellberg tog revansch och förde Sverige in i matchen igen. Inom loppet av tio minuter i andra halvlek gjorde mittbacken både 1-1 och 2-1. Men glädjen blev kortvarig för de svenska fansen.

Bara fem minuter senare tilläts Theo Walcott springa sig fri och smälla in kvitteringen. Och i den 78:e minuten slog samme Walcott ett inlägg som Danny Welbeck elegant klackade in.

Sverige förlorar med 3-2 och är utslagna efter bara två gruppspelsmatcher.