Dansken har därmed två anledningar att vara ledsen i dag.
1 av 3
Dansken har därmed två anledningar att vara ledsen i dag. - Foto: Martin Rose/Getty Images
Uefa kallar hans målgest för "oanständig" och den bryter på deras reklamregler. Han gjorde den efter 2–2-målet mot Portugal.
2 av 3
Uefa kallar hans målgest för "oanständig" och den bryter på deras reklamregler. Han gjorde den efter 2–2-målet mot Portugal. - Foto: Alex Livesey/Getty Images
Nicklas Bendtner blir avstängd en VM-kvalmatch och får 900 000 kronor i böter av Uefa för kalsongkuppen.
3 av 3
Nicklas Bendtner blir avstängd en VM-kvalmatch och får 900 000 kronor i böter av Uefa för kalsongkuppen. - Foto: Alex Livesey/Getty Images

Domen mot Bendtner: 900 000 i böter

Uefa väljer att bötfälla dansken efter att han medvetet visat kalsongerna när han gjorde sitt andra mål mot Portugal.


Grupp B

1. Tyskland 9 poäng 5-2
2. Portugal 6 poäng 5–4
3. Danmark 3 poäng 4-5
4. Holland 0 poäng 2-5

Tyskland möter Grekland och Portugal möter Tjeckien i kvartsfinalspelet.

LVIV. EM blev en trist affären för den alltid lika omtalande dansken Nicklas Bendtner. Först åkte Danmark i går ur EM efter en 1–2-förlust mot Tyskland och i dag blev han straffad av Uefa. Anledningen? Att han visade upp ett spelbolags namn i samband med en målgest mot Portugal. Efter matchen skyllde han ifrån sig och sa att det var hans turkalsonger. Men det var ingen förklaring som Uefa gick med på.

Deras disciplinära organ fällde i dag dansken för hans "oanständiga beteende", som Uefa skriver på den officiella hemsidan. Domen för 24-åringen blev en match avstängning i VM-kvalet och 900 000 kronor i böter.

Väljer Bendtner att överklaga domen måste han göra det inom de tre närmsta dagarna.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!