Bendtners nickmål var nära att rädda en poäng åt danskarna, men Portugal avgjorde på slutet.
1 av 4
Bendtners nickmål var nära att rädda en poäng åt danskarna, men Portugal avgjorde på slutet. - Foto: Getty Images
Bendtners kalsongkupp kan göra att han straffas av Uefa.
2 av 4
Bendtners kalsongkupp kan göra att han straffas av Uefa. - Foto: Getty Images
Sedan kramades han om av Daniel Agger.
3 av 4
Sedan kramades han om av Daniel Agger. - Foto: Getty Images
Nicklas Bendtner satte 2-2 för Danmark och firade med att dra ner byxorna lite.
4 av 4
Nicklas Bendtner satte 2-2 för Danmark och firade med att dra ner byxorna lite. - Foto: Getty Images

Bendtner: "Därför visade jag kalsongerna"

Nicklas Bendtner stod för en kalsongkupp mot Portugal och gjorde reklam för ett spelbolag. Men enligt honom själv var det ett par turkalsonger som han "fått av en vän".


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

LVIV. "Paddy Power" stod det på Nicklas Bendters kalsonger som han visade upp efter att ha satt 2-2 mot Portugal. I samband med det bröt dansken mot Uefa:s regler som säger att spelarna inte får göra reklam för sponsorer eller liknande under match. Men enligt Bendtner var det aldrig meningen.

– Det är några kalsonger som jag en gång har fått av en vän. De ger tur,men de gjorde inte det i kväll, säger han till Sporten.dk.

Hårda regler

Sedan svarade han nej på frågan om han har något reklamavtal med spelbolaget och passade på att fråga journalistkåren om det fanns några mer frågor om fotboll som någon ville ställa.

Sponsorers eller andra kommersiella loggor får endast visas upp på tröjor under officiella träningar, i bakgrunden på presskonferenserna och så får tröjproducentens märke visas på matchtröjan.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!