Ronaldo avlossar ett av sina 30 skott hittills i EM.
1 av 2
Ronaldo avlossar ett av sina 30 skott hittills i EM. - Foto: Antonio Calanni/AP/Scanpix
Han har gjort tre mål hittills men haft bud på flera. Här en misslyckad cykelspark.
2 av 2
Han har gjort tre mål hittills men haft bud på flera. Här en misslyckad cykelspark. - Foto: Gero Breloer/AP/Scanpix

Ronaldos nya rekord – skjutgladast i EM

Cristiano Ronaldo skjuter mest och det spanska mittfältet passar bäst. Här är all statistik du behöver veta inför semifinalen.


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

DONETSK. Superstjärnan Cristiano Ronaldo har gjort tre mål på fyra matcher i EM och är i delad skytteligaledning. Imponerande, kan tyckas. Men tittar man på Real Madrid-spelarens skottstatistik borde han ha gjort fler mål.

Ronaldo skjuter klart mest i hela EM. Portugisen har avlossat hela 30 skott på fyra matcher, vilket ger ett snitt på 7,5 skott per match. Det är fler skott än vad någon annan spelare mäktat med i ett EM sedan 1980. Och fyra av Ronaldos 30 skott har träffat stolpen.

Men lika imponerande som Ronaldos skottstatistik är det spanska lagets passningsstatistik. Spanien har slagit 3211 passningar hittills och mittfältstrion Xavi Hernandez, Xabi Alonso och Sergio Busquets har stått för 1155 av dem.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här

/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!