Galningarna och genierna Antonio Cassano och Mario Balotelli har hittat rätt under EM.
1 av 5
Galningarna och genierna Antonio Cassano och Mario Balotelli har hittat rätt under EM. - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX
Mario Balotelli bröt sitt löfte om att inte fira något mål förrän han avgör EM-finalen.
2 av 5
Mario Balotelli bröt sitt löfte om att inte fira något mål förrän han avgör EM-finalen. - Foto: Michael Sohn/SCANPIX
Efter 2-0-målet drog han av sig tröjan. Men han tror inte att lagkamraterna blev arga för det gula kortet. "De är bara avundsjuka på min fysik".
3 av 5
Efter 2-0-målet drog han av sig tröjan. Men han tror inte att lagkamraterna blev arga för det gula kortet. "De är bara avundsjuka på min fysik". - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX
Bönder i Verona i Italien hyllade Balotelli inför matchen mot England. Nu får de göra ett större porträtt.
4 av 5
Bönder i Verona i Italien hyllade Balotelli inför matchen mot England. Nu får de göra ett större porträtt. - Foto: AP/Scanpix
Efter matchen firade de tillsammans med Cassanos son.
5 av 5
Efter matchen firade de tillsammans med Cassanos son. - Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix

Så hyllades Super-Mario efter showen

Mario Balotelli hyllas efter uppvisningen mot Tyskland. "Han är den sortens spelare som kan avgöra en match och sedan sätta eld på hotellet".


Twitterhyllningar

Patrick Vieira: "Det finns bara en Balotelli..på grund av så många anledningar....grattis, Super-Mario.

Yossi Benayoun: "Vilken seger för Italien! Otroligt kul att se Balotelli avgöra och bevisa vilken stor spelare han är".

Kevin-Prince Boateng
: "Itaaaalien..Balotelli visade hela världen vilken spelare han kan vara. Vad trodde ni egentligen?

WARSZAWA. Mario Balotelli förde Italien till EM-final med två mål mot storfavoriten Tyskland. Efter segern överöstes han med lovord från alla håll och kanter. Förbundskaptenen Cesare Prandelli var lyrisk över sin anfallares insats och kallade honom briljant. Men även Tysklands tränare Joachim Löw hyllade Balotelli efter matchen.

– Alla vet att Balotelli är en oerhört talangfull spelare, säger Löw, som dock var besviken på sitt lags agerande vid bägge målen.

Tennislegendaren: Jag älskar honom

Men hyllningarna sträckte sig även utanför fotbollsvärlden. Den förre Wimbledonvinnaren Goran Ivanisevic, som var inblandad i åtskilliga skandaler under sin karriär, ser sig själv i Balotelli.

– Jag älskar honom! Han är galnare än vad jag var. Han är den sortens spelare som avgör en match och sedan sätter eld på hotellet, säger Ivanisevic till Football Italia.

"Den bästa kvällen i mitt liv"

Matchvinnaren själv var liksom resten av Italien i extas efter vinsten. Men när lagkamraterna firade segern valde Balotelli att fira med sin familj på läktaren.

– Efter matchen gick jag till min mamma, det var den bästa stunden. Jag sade till henne att jag gjorde målen för henne, säger Balotelli, och fortsätter:

- Det här var den bästa kvällen i mitt liv, men jag hoppas att söndagen blir ännu bättre. Jag hoppas att vi vinner, jag bryr mig inte om jag spelar dåligt så länge som vi gör vårt bästa.

********

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!