Ekdal målskytt för Siena – men Inter mirakelvände

Albin Ekdal blev historisk när han på lördagskvällen gjorde sitt första Serie A-mål – borta mot Inter. Dessvärre föll hans Siena på stopptid. Slutresultatet skrevs till hela 4-3.

Albin Ekdal fick Siena-tränaren Alberto Malesanis förtoende när laget gästade San Siro. Den svenske mittfältaren spelade från start – och gjorde knappast bort sig.

Vid ställningen 2-1 till Inter i slutet av den första halvleken klev Ekdal fram och satte kvitteringen, tillika sitt allra första mål i Serie A. Den förre BP-spelaren tog emot bollen i straffområdet och placerade kyligt in bollen intill Julio Cesars högra stolpe.

20-åringen var dock inte nöjd där. I den 65:e minuten låg han bakom till mål som länge såg ut att bli matchavgörande.

Ekdal byttes ut i den 82:a minuten och in kom Lucas Jarolim. Siena behövde "bara" hålla undan för att bragden skulle vara ett faktum.

Men holländaren Wesley Sneijder dunkade in kvitteringen på frispark två minuter före full tid. Och på stopptid blev mittbacken Walter Samuel (!) matchhjälte då han satte 4-3.

Inters mirakelvändning innebär att Milanolaget nu vunnit tre raka segrar i ligaspelet.