1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Ribéry tveksam mot formsvagt Fiorentina

Bayern Münchens superstjärna Franck Ribéry är tveksam till kvällens Champions League-retur mot Fiorentina på bortaplan. Men det ser kanske ännu värre ut för formsvaga Fiorentina.


Bayern München vann första mötet med 2-1 efter ett oerhört omdiskuterat segermål av Miroslav Klose som var uppenbart offside. Sett till bollinnehavet och chanserna var dock resultatet i åttondelsfinalen av Champions League helt rättvist.

Nu vänder det och Bayern spelar borta, och man riskerar att få klara sig utan sin franske mittfältsstjärna Franck Ribéry i Florens. Han har drabbats av en mindre skada. Däremot kan Arjen Robben vara tillbaka efter att ha varit sjuk i senaste ligamatchen.

Martin Demichelis skadade sig när han spelade för Argentina (1-0 mot Tyskland) förra veckan och Diego Contento är också skadad. Den blott 17-årige österrikaren och mittfältaren David Alaba kan få chansen – i backlinjen.

- Självklart är det en nackdel. Men spelarna provar olika positioner på träningarna och de kan dem, så jag är inte orolig om det är andra spelare än Demichelis och Contento på planen, säger Louis van Gaal.

Cesare Prandelli och hans Fiorentina har förlorat sju av sina tio senaste matcher. Mittfältaren Massimo Gobbi är avstängd efter det röda kortet i München och anfallaren Adrian Mutu saknas också efter att åkt dit i ett drogtest i januari.

Snö hotade att ställa in matchen, men enligt rapporter bara timmar före matchstart ska matchen kunna spelas.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!