Roy Keane säger upp sig från Sunderland

Förlusten mot Johan Elmanders Bolton blev droppen.


Som Nyheter24 skrev tidigare under dagen har Roy Keane gjort sitt i Sunderland. Den tidigare Manchester United-kaptenen hade inte synts till sedan 1-4-förlusten mot Bolton i lördags där Johan Elmander glänste med två av målen. I dag träffade han Sunderlands ordförande Niall Quinn. Efter långa diskussioner bestämde de båda irländarna att det vore bäst om Keane satte punkt för sin tid i Sunderland, enligt BBC.

– Styrelsen har accepterat hans beslut och önskar honom lycka till i framtiden, skriver skriver Quinn på klubbens hemsida.

– Först och främst vill jag å allas vägnar tacka Roy Keane för hans hårda jobb med att utveckla och lyfta klubbens status,

– Roy förtjänar stor respekt för att han guidade klubben från botten av Championsship till Premier League.

Men väl i Premier League har Keane misslyckats med att lyfta klubben trots stora värvningar som Djibril Cisse, Pascal Chimbonda, Anton Ferdinand, El-Hadji Diouf och George McCartney. Efter matchen mot Bolton antydde han att han kanske inte är rätt man att leda Sunderland.

Han började sin tid hos Sunderland den 28:e augusti 2006. Totalt blev det hundra matcher som huvudtränare. Främsta framgången var segern i Championship förra säsongen som gav Sunderland en direktplats i Premier League.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!