- Foto: Scanpix

"Barça var överlägset Real Madrid"

Med hjälp av ett mål av yppersta världsklass förde Leo Messi sitt Barcelona till seger i El Clásico och efteråt passade han på att ge en känga åt Real Madrid.- Barça var överlägset Real Madrid, det är allt som räknas, säger argentinaren.


MADRID. På lördagskvällen besegrade Barcelona ärkerivalen Real Madrid med 0-2 efter mål av Leo Messi och Pedro. Efter matchen sågade den argentinske superstjärnan det vitklädda hemmalaget.

- Barça var överlägset Real Madrid och det är allt som räknas, säger Messi till La Sexta och fortsätter:

- Vi tog tre mycket viktiga poäng. Vi leder ligan och nu har vi ett stort övertag inför de avslutande omgångarna.

"Vi satte våra chanser"

Trots att Barcelona stod som herren på täppan efter gårdagens match, var Real Madrid inte helt ofarligt. "Los Blancos" kom till flertalet chanser, men lyckades inte spräcka Victor Valdés nolla. Även Messi menar att Real Madrids ineffektivitet, och Barcelonas effektivitet, var nyckeln till segern.

- Det var en jämn match eftersom båda lagen respekterar varandra till fullo - vi känner till varandra båda så det finns mycket respekt. Men när vi fick chanserna tog vi dem och det är därför vi vann, förklarar superstjärnan, som har gjort ofattbara 40 mål på 43 matcher den här säsongen.

Messi vill fortsätta skriva historia

Förra året skrev Barcelona om historieböckerna efter hela sex titlar, en rekordnotering. Nu är man på vippen att upprepa succén, om man bortser från debaclet i spanska cupen, men Leo Messi vill ta ett steg i taget.

- Champions League? Vi tar ett steg i taget. Vi kan fortsätta att skriva historia - mycket mer - om det går vår väg, men vi måste fortsätta att jobba hårt, säger han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!