- Foto: Scanpix

Matchhjälten: "Vi förtjänade att vinna"

Diego Forlan är i extas efter segern i Europa League-finalen och menar att hans Atlético Madrid var klart bättre än Fulham.
- Vi förtjänade att vinna matchen från start, säger han.


HAMBURG. Med två mål signerat en måltjuv sänkte Diego Forlan engelska Fulham i Europa League-finalen på onsdagskvällen. Efteråt var glädjen naturligtvis total och matchhjälten förklarar att man ännu inte riktigt greppat vad som har hänt.

- Vi inser fortfarande inte vad vi har gjort - till slut kommer vi förstå bragden, säger Forlan enligt AS.

Den 30-årige uruguayanen, som tidigare spelat i bland annat Manchester United och Villarreal, anser att Atlético var det bättre laget och således förtjänade att få lyfta bucklan.

- Vi förtjänade att vinna matchen från start. Jag kände att jag behövde göra mål och jag njöt av det. Jag dedikerar dem (målen) till alla - fansen, familjen, vännerna och lagkamraterna, förklarar han.

"Det är underbart"

I och med titeln bröt Atlético Madrid en 48 år lång titeltorka ute i Europa. Tränaren Quique Flores, som blivit rejält kritiserad under säsongen på grund av Madridklubbens dåliga resultat i ligan, var nästintill mållös efter finalsegern.

- Jag är i extas, eftersom det har varit en tuff säsong. Det här var en möjlighet för oss att skriva historia och det får man inte chansen att göra speciellt ofta. Det finns inga ord för att beskriva det här, säger Flores till Telecinco.

- Det är underbart. Att göra människor lyckliga är fantastiskt. De (fansen) som är här är bara en liten skara från "Atléticovärlden". Den här segern är för dem. I dag har Atlético många anledningar att vara stolt, fortsätter han.

Hangeland otrösterlig efter förlusten

I Fulham var det givetvis deppigt efter slutsignalen och värst var det förmodligen för norske landslagsbacken Brede Hangeland, som oturligt styrde in Diego Forlans vrickning i förlängningen.

- Jag kommer att tänka på det här till den dagen jag dör, säger Hangeland till Dagbladet.

- Om bollen bara hade träffat låret ordentligt… Men det hjälper inte att tänka så.

"Jag är otroligt stolt"

Fulham-tränaren Roy Hodgson försvarade sin backklippa efter matchen och förklarar dessutom att han är väldigt stolt över sitt lag, som trots mediokert spel i Premier League tog sig hela vägen till Europa League-finalen.

- Brede hade otur. Han försökte komma före Forlan, men misslyckades och bollen studsar olyckligt, säger Hodgson och fortsätter:

- Spelarna var grymt besvikna i omklädningsrummet, men jag är otroligt stolt över det här laget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!