3 av 5
4 av 5
5 av 5

Drogba sköt Chelsea till dubbeln

Nyligen kammade Chelsea hem Premier League. Och i dag blev man dubbla mästare då Portsmouth slogs med 1-0 i FA-cupfinalen.

LONDON. Carlo Ancelotti har fullbordat en succésäsong med Chelsea. Den italienske tränaren, som kom till klubben förra sommaren, tog på lördagen laget till dubbeln då Portsmouth besegrades i FA-cupfinalen

Trots mängder av målchanser för båda lagen blev det bara ett på Wembley. Efter 59 minuters spel stegade Didier Drogba upp på en frispark från drygt 20 meters avstånd. Ivorianen sköt bollen mellan Pompey-muren och in via stolpen.

En i Portsmouth som kommer att sova extra dåligt i kväll är Kevin-Prince Boateng. Landslagsmannen från Ghana missade nämligen en straff bara fyra minuter innan det avgörande målet föll.

Straffsumpare blev även Frank Lampard som hade chansen att stänga matchen med två minuter kvar av full tid. Men mittfältsstjärnan sköt utanför.

Det gjorde dock inget och Chelsea kan fira sin andra titel för säsongen.