Hart storspelade i matchen.
Hart storspelade i matchen. - Foto: BILDBYRÅN

Hart storspelade i premiären

Manchester City har satsat enorma summor på nyförvärv i sommar, men den hetaste spelaren i premiären var återvändaren Joe Hart. Den engelska landslagsmannen såg till att matchen slutade oavgjort.


LONDON. Efter att Joe Hart, som spelade hela matchen i Englands senaste match mot Ungern, petat Shay Given i premiären ska den förre Newcastlemålvakten rapporteras ha lämnat in en transferansökan. Frågan är om han skulle ha gjort det tidigare.Tottenham dominerade i den första halvleken och den engelske landslagsmannen storspelade och räddade City flera gånger.

Efter elva minuter hittade Aaron Lennon in till Peter Crouch som nickade ned bollen till Jermaine Defoe som skjuter men Hart gjorde en jätteräddning. Bara några minuter senare sköt Tom Huddlestone ett skott som City-keepern reflexräddar. Det bästa läget kom efter 20 minuter. Benoit Assou-Ekotto skjuter ett skott som touchar en spelare och 23-åringen gjorde en kalasräddning.

– Det där är en fantastisk räddning, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

I den andra halvleken lyckades City bättre medan ”Spurs” inte anföll med samma frenesi. Trots det hade Gareth Bale ett jätteläge att avgöra matchen för sitt Tottenham. Efter ett inlägg från höger fick walesaren bollen på högerfoten – men sköt utanför.

– Det är ingen bra träff han får där, säger Strömberg.

Något mer hände inte och City ska vara nöjda med att de får med sig en poäng från matchen.

– City visar ändå att de är ett lag som är svårt att slå i år och de verkar ha fått ordning på defensiven. Bra match, bra fart, avslutar Strömberg.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!