Daniel Nannskogs karriär kan vara över.
Daniel Nannskogs karriär kan vara över. - Foto: SCANPIX

Nannskog illa ute - karriären kan vara över

Skadan vägrar läka och nu kan Daniel Nannskog vara på väg att slänga in handduken.


Daniel Nannskog

Född: Föddes i Helsingborg den 22:a maj 1974.

Tidigare klubbar: Anfallaren inledde karriären i Högaborgs BK, precis som bland andra Martin Olsson och Henrik Larsson, 1995 innan han flyttade till Malmö FF.

Efter dock endast en säsong flyttade anfallaren till Stockholm och Djurgården. Det blev endast en säsong hos Blåränderna och en flytt till Assyriska väntade innan han snabbt lämnade för IF Sylvia 2000. Året därpå kritade han på för Landskrona, men lämnade klubben och landet för kinesiska Shanghai Shenhua 2003.

2005 återvände han till Skandinavien och Stabaek - som nu alltså kan komma att bli hans sista klubb.

Mål: Det är i framför allt Stabaek som Nannskog verkligen har exploderat. På sina 142 matcher har svensken hunnit mäkta med hela 99 mål, vilket har gett honom några chanser i landslaget. Dock utan framgång.

Allt som allt har han gjort 194 mål på 371 matcher.

BÆRUM. Daniel Nannskog kan har gjort sin sista match som fotbollspelare. Den allvarliga lårskadan som anfallaren ådrog sig i mitten av augusti i ligamatchen mot Strömgodset vägrar läka ordentligt - och kan tvinga honom att lägga karriären åt sidan.

– Om det inte blir bra under hösten och smärtan inte ger med sig måste jag sluta, så enkelt är det, säger den 36-årige strikern till TV4.

Han fortsätter:

– Jag rehabiliterar mig fortfarande, men som det känns nu gör det väldigt ont. Processen går långsamt. Känner jag så här i december tvingas jag kasta in handduken.

Nannskog har ett år kvar på sitt kontrakt med den norska klubben. Spelaren själv vill naturligtvis fortsätta spela, men går det inte så går det inte. Och till skillnad från väldigt många andra spelare så är han inte orolig över vad som kan komma att ske om karriären tvingas vara över.

– Det finns många spännande utmaningar och jag är inte orolig på den fronten. Det kommer att öppna sig möjligheter när jag lämnat mitt besked. Men jag tar en sak i taget och ser hur det går med skadan först.

 

Nannskog gör ett av sina många mål

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!