Sir Alex, mannen med hårtorken.
1 av 2
Sir Alex, mannen med hårtorken. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Rooney och Ferguson på samma foto kan aldrig generara vad man vill kalla "ett vackert motiv".
2 av 2
Rooney och Ferguson på samma foto kan aldrig generara vad man vill kalla "ett vackert motiv". - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Sir Alex: Chelsea får skylla sig själva

Sir Alex Ferguson ger sig in i klinch inför matchen mot Chelsea, släpper i väg en jabb och följer upp med en vänsterkrok.– Chelseas sätt att värva har gjort att klubben är där de är i dag, på en fjärdeplats.


Tre tidigare gigantmöten

10 maj, 2005. Chelsea har avgjort ligan till sin favör när de kom till Old Trafford, Manchester Uniteds hemmborg. Matchen slutade 3-1 i Londonlagets favör, men drabbningen kommer mer att bli ihågkommen för Uniteds "Guard of honor" för mästarna.

29 april 2006. Chelsea spelade hem ligatiteln mot de nyblivna ärkerivalerna i en match där Manchester aldrig kom ur startgroparna och Wayne Rooney förstörde sin fot - vilket även avgjorde Englands chanser under det stundande VM-slutspelet.

21 maj 2008. Champions League final. Ställning är 1-1 efter full tid. Chelsealegenden och lagkaptenen John Terry ställer sig vid bollen, tar sats och springer mot den lilla läderkulan. Marken ger vika och resten, är vad folk kallar "historia".

LONDON. Det är ytterst sällan som en klassisk drabbning mellan två lag lyckas ta det sista steget och förvandlas till ett genuint hatmöte. Men en sådan fight har lyckats gå från ligalunk till tungviktsmöte - Chelsea mot Manchester United.

Alex Ferguson tar under uppladdningen nu tillfället i akt och häller mer bensin på hatbrasan genom att i traditionsenlig stil - starta ytterligare ett ordkrig. Och han går hårt åt klubbens värvningspolicy.

– Chelsea har bara sig själva att skylla, säger Ferguson enligt The Guardian. De kan inte värva som de gjorde under sommaren och räkna med att fortfarande vara med i titelracet.

Manchester United har inte vunnit borta mot Chelsea på drygt åtta år, vilket än mer spär på den redan spända stämningen som vuxit fram mellan de två lagen.

Frågan är nu förstås, om Manchester Uniteds otroliga förlustfria svit kan fortsätta mot ett mästarlag som för närvarande mer ser ut som demoraliserat Liverpool på grund av alla skador och sommarens spelarförluster.

Michael Ballacks kontrakt löpte ut, likaså Juliano Belletis. Tanken från Chelseas sida var att ersätta dessa spelare med yngre förmågor, så som Danny Sturridge och Josh McEachran, och slussa in dem i startelvan. Men får man skador så kan det slå bakut, vilket det verkligen har gjort för Chelsea den här säsongen, avslutar Ferguson.

Vem går segrande ur söndagens batalj är förstås en svår fråga? Men mycket talar för en otroligt jämn och samtidigt rafflande match -

Bilderna som fortfarande svider i ögonen på Chelseafansen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!