Rooney gjorde äntligen mål.
1 av 9
Rooney gjorde äntligen mål. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
Rooney hade inte gjort ett spelmål sedan matchen mot Bayern München i mars månad.
2 av 9
Rooney hade inte gjort ett spelmål sedan matchen mot Bayern München i mars månad. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
Ett förlösande mål för superstjärnan.
3 av 9
Ett förlösande mål för superstjärnan. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
Aston Villa stod för en gedigen insats och kan återvända till Birmingham med en viktig poäng.
4 av 9
Aston Villa stod för en gedigen insats och kan återvända till Birmingham med en viktig poäng. - Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX
Drogba kunde utjämna matchen men fick fortfarande se sitt lag tappa viktiga poäng.
5 av 9
Drogba kunde utjämna matchen men fick fortfarande se sitt lag tappa viktiga poäng. - Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX
Hur pass länge har Abramovitch tålamod med den kritiserade italienaren?
6 av 9
Hur pass länge har Abramovitch tålamod med den kritiserade italienaren? - Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX
Gerard Houllier har gjort en mindre succé i Aston Villa.
7 av 9
Gerard Houllier har gjort en mindre succé i Aston Villa. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
8 av 9
- Foto: Nousha Salimi/AP/SCANPIX
Robinho stod för helgens mest omtalade skada.
9 av 9
Robinho stod för helgens mest omtalade skada. - Foto: Nousha Salimi/AP/SCANPIX

Vad kunde vi lära oss av helgens matcher?

Det var en något decimerad helg när det kommer till den internationella fotbollen. "Ibra" befann sig i Dubai, Messi hade långledigt. Men likväl hittar Nyheter24 guldkornen från helgen som gick.


VÄRLDEN. Vad kunde vi lära oss av helgens internationella fotbollsholmgång?

Ofantligt mycket. Speciellt i toppskiktet av de största ligorna där topplagen fortsatte med sitt mål att göra ligorna till inget mindre än kvalspel till Champions League.

Spanien och La Liga

På den iberiska halvön fortsätta ligalunket i vanlig ordning där det just nu inte spelar någon roll hur pass uselt Barcelona lirar, de vinner ändå. Under helgens ligamatch mot tabelljumbon visade "Blaugrauna" upp ett spel som hade fått valfritt korplag att börja klaga.

Till historien hör att två mittbackar saknades, samt en viss liten argentinare. Men det verkar inte gå att slå laget från Katalonien för tillfället oavsett vilka spelare de saknar. Den här gången kom Pedro till undsättning och rakade in två baljor för att ge laget sina rättmättiga poäng.

Den stora frågan man kan ställa sig däremot? Är andra-derivatan nu negativ? Kommer nu mästarna att tappa och falla ned likt ett visst blått lag på de brittiska öarna?

Förmodligen inte, men det är kul att leka med tanken.

Real Madrid spelar under måndagskvällen lokalderby mot den egna supporterfalangen, Getafe. Samtliga på Nyheter24:s redaktion har slängt in jullönen på seger för Real Madrid. Inget snack. Den ligan är nu död.

Valenica är det enda lag som under mirakulösa omständigheter skulle kunna störa topplagen. Valencia vann under helgen tack vare ett mål i absoluta slutminuten genom den efterlämnade storstjärnan Joan Mata.

De brittiska öarnas förbannelse

Ett lag som däremot kontinuerligt underpresterat den här säsongen är Manchester United. Sir Alex Fergusons mannar fortsätter med sin tragikomiskt usla form, men lika väl vinner de ändå.

West Bromwich kämpade in i det sista. Men där det är en omöjlighet att besegra United i form, är det en empirisk orimlighet att vinna över ett United med flyt.

Peter Odemwingie missade straffen som kunde ha straffat Manchesterlagets titelaspirationer. Likt ett par "talking points" från det republikanska partiet till Fox News börjar nu alla svenska experter nu ställa sig frågan:

"Hur pass bra blir United när de väl hittar storformen?"

Men det är trots allt inte den stora frågan. Det handlar snarare om Uniteds konkurrenter.

Det lag som ska kämpa om ligatitlen tillsammans med United, Chelsea, verkar ha kommit över en förbannelse utan dess like.

Chelsea bevisar i allt större usträckning att man behöver män som är beredda att spela för laget, för att nå de höjder Roman Abramovich asprierar mot.

När John Terry fattade det underbara beslutet att fira, vad han trodde skulle bli segermålet tillsammans, med Carlo Ancelotti, måste han undgått det fabulösa citatet, "It ain't over til' the fat lady sings."

Medieteknik i Dubai

Den italienska fotbollen har ännu inte återhämtat sig från julfirandet, vilket innebär bland annat att Zlata Ibrahimovics Milan befinner sig i Dubai. Där lyckades Robinho med ett konststycke över det vanliga.

Han skadade höften genom att springa in i en kameraman.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!