Gårdagens store man blev Leo Messi som här visar upp Ballon d'Or.
1 av 2
Gårdagens store man blev Leo Messi som här visar upp Ballon d'Or. - Foto: PATRICK B. KRAEMER/AP/SCANPIX
Holländaren Wesley Sneijder skulle enligt uppgifter egentligen vunnit "Ballon d'Or.
2 av 2
Holländaren Wesley Sneijder skulle enligt uppgifter egentligen vunnit "Ballon d'Or. - Foto: Frank Augstein/AP/SCNANPIX

Fel man fick guldbollen - Fifa manipulerade priset

Hade omröstningen om världens bäste spelare genomförts under de klassiska formerna hade inte Lionel Messi vunnit priset. Nu avslöjas det vem som "egentligen" förtjänade priset.


Resultatet av "den riktiga" omröstningen

Wesley Sneijder, Inter - 7,7 procent.

Andrés Iniesta, Barcelona - 7,53 procent.

Xavi, Barcelona - 5,96 procent.

Lionel Messi, Barcelona - 4,38 procent.

PARIS. Nu har det avslöjats att priset till världens bäste spelare manipulerades med hjälp av Fifas inblandning i omröstningen.

Priset, Ballon d'Or (Guldbollen), som tidigare endast röstades fram av en samlad kår av sportjournalister hos den erkända fotbollstidningen France Football, har inför i år slagits samman med Fifas egen utnämning av "världens bäste spelare".

De sammanslagna fotbollsinstutitionernas första omröstning gick till den argentinske kelgrisen, Lionel Messi.

Nu har det dock uppdagats att om endast journalisterna på France Football fått besluta, skulle det åtråvärda priset gått till den holländske mittfältaren Wesley Sneijder.

Journalisten Antonio Labbate på Football-italia, twittrade under tisdagseftermiddagen ut resultatet av France Footballs interna omröstning.

Sneijder ska enligt Labbate fått 7,7 procent av rösterna och Andrés Iniesta skulle kommit på en hedrande andraplats med 7,53 procent av rösterna.

Många fotbollsexperter rasade redan när Fifa tillkännagav att en samlad Barcelonatriogick vidare till final, utan Inters mest tongivande spelare under trippelsäsongen, Sneijder, som dessutom förde Holland till VM-final.

Även inför gårdagskvällen var samtliga experter eniga om att antingen Xavi eller Iniesta skulle ta hem den åtråvärda guldbollen. I stället blev det som bekant Messi.

Här ger Sneijder sin förre tränare tårar i ögonen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!