Alexandre Pato gjorde två mål mot Inter och menar att han inte är bättre när Zlatan är borta.
1 av 2
Alexandre Pato gjorde två mål mot Inter och menar att han inte är bättre när Zlatan är borta. - Foto: Antonio Calanni / AP / SCANPIX
Zlatan har avtjänat en tre matchers avstängning.
2 av 2
Zlatan har avtjänat en tre matchers avstängning. - Foto: Antonio Calanni / AP / SCANPIX

Pato: "Jag spelar inte bättre utan Zlatan"

Det har spekulerats i att Pato spelar bättre fotboll när Zlatan inte är med - nu slår brasilianaren bort myten och välkomnar svenskens återkomst.


Tabelläget:

Milans derbyseger över Inter var viktig för att kunna få något andrum i toppen.

Dock lyckades Napoli besegra Lazio och tog in viktig mark mot serieledarna.

Toppstriden:

1. Milan 65 poäng

2. Napoli, 62 poäng

3. Inter, 60 poäng

4. Udinese, 56 poäng

5. Lazio, 54 poäng

MILANO. Efter att Zlatan Ibrahimovic blev avstängd har Alexandre Pato spelat fantastisk fotboll. Bland annat gjorde han två mål under lördagens derby mot Inter.

Spekulationerna har börjat ösa in om att Zlatan tar för stort utrymme och kväver Patos spel. Men det förnekar brassen och dräper myten om att han spelar bättre utan Zlatan.

– Det är inte sant att jag spelar bättre utan honom. Hans återkomst kommer göra oss ännu bättre och det är viktigt, säger Pato enligt Football-Italia.

När Milan lyckades besegra Inter i övertygande stil fick de lite andrum i toppen av tabellen och ligger nu fem poäng före rivalen. Däremot tog Napoli ett steg när de vann mot Lazio och innehar nu andraplatsen - tre poäng bakom Milan.

– Derbysegern var viktig, men det är fortfarande sju matcher kvar och vi kan inte göra några misstag i någon av matcherna, säger Pato.

Se höjdpunkterna från Milano-derbyt:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!