Domaren hade, konstant, elva man runt sig i matchen mellan Real Madrid och Barcelona.
1 av 4
Domaren hade, konstant, elva man runt sig i matchen mellan Real Madrid och Barcelona. - Foto: Manu Fernandez/SCANPIX
Det matchavgörande ögonblicket.
2 av 4
Det matchavgörande ögonblicket. - Foto: Manu Fernandez/SCANPIX
Skandalscenerna vi gärna slipper ikväll.
3 av 4
Skandalscenerna vi gärna slipper ikväll. - Foto: Andres Kudacki/SCANPIX
Daniel Alves efter ett misslyckat svandyk från drygt en halv meter.
4 av 4
Daniel Alves efter ett misslyckat svandyk från drygt en halv meter. - Foto: Paul White/SCANPIX

Pappersflygplan och medicinska mirakel - El Clasíco är här

Allt från Mourinhos pappersflygplan till simhoppande Dani Alves kan avgöra el Clasíco.


Vad har Orwell och Barça gemensamt?

Ta mer än gärna del av vad undertecknade numer associerar när ordet FC Barcelona kommer på tal.

Läs krönikan inför kvällens enorma batalj i Kataloniens hjärta, ett hjärta George Orwell fann och för att sedan försaka dess politik.

BARCELONA. När FC Barcelona i kväll drabbar samman med ärkeantagonisten Real Madrid, gör de det med en solid och näst intill intakt trupp, kryddat med ett medicinskt mirakel.

Madridlaget kommer däremot till spel med en hel drös av problem. José Mourinho blev uppvisad på läktarplats i onsdag - något som ingen vid det här laget kan ha missat.

Han har därefter begärt en bur a'la påven på Camp Nous branta läktare. Allt för att han ska kunna kommunicera med bänken.

Problematiken med detta är att han varken fått uppskov för plastbunkern och inte heller kommer han få ha en mobiltelefon att ringa avbytarbänken med.

Det blir helt enkelt så att Mourinho får fortsätta att kasta pappersflygplan fulla av anteckningar mot avbytarbänken.

Rött kort för tiopoängshoppet

Utöver att talismanen från Portugal får beskåda matchen från läktarhåll missar även Pepe drabbningen. Det står klart efter att överklagan mot det röda kortet avslagits. Föga förvånande accepterade Uefa Dani Alves tiopoängshopp och därmed saknar Real Madrid en viktig kugge i ambitionen att få stopp på Xavi, Andres Iniesta och de övriga tiki-taka-lirarna.

Men den i särklass mest chockerande nyheten kring de båda lagens förutsättningar inför matchen, är att Eric "Abirey" Abidal har återvänt. Mannen, som för fyra veckor sedan opererade bort en levertumör, kan göra comeback redan i kväll.

Det medicinska undret till trots, så är det fortfarande inte mycket som talar för att han kommer behövas. Sist det begav sig inledde Barcelona med ett bollinnehav på uppåt 70 procent. Real Madrid kom i sporadiska attacker, men inget som nämnvärt skakade Barça.

Och räkna med att uppemot 100 000 betalande katalaner kommer göra livet extremt surt för de maränger som har modet att nudda bollen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!