Mohamed Bangura är nu definitivt klar för Glasgow Celtic.
Mohamed Bangura är nu definitivt klar för Glasgow Celtic. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Agenten: "Mohamed blir Celtics nya Henrik Larsson"

Mohamed Bangura har skrivit på ett fyra år långt avtal med klubben från Glasgow. Nu är Banguraeran definitivt över AIK:s del.


Ett nytt anfall tar form

"The Banguras" var ett självskrivet par i AIK:s anfall under våren och sommaren. Nu när Ibrahim "Teteh" Bangura och Mohamed har lämnat klubben måste Gnaget se sig om efter nya anfallsvapen. Och det finns alternativ i truppen.

Kwame Karikari är den som fått mest speltid. Bakom honom finns ytterligare anfallsvapen att tillgå i form av: Admir Catovic, Christian Kouakou samt de offensiva mittfältarna Viktor Lundberg och Martin Mutumba.

STOCKHOLM. Mohamed Bangura är nu helt klar för det skotska laget Celtic. Ett lag som har mycket att tacka spelare som någon gång har lirat i allsvenskan.

Och nu drar Banguras agent på för fulla muggar.

"Mohamed Bangura skrev precis på för fyra år i Glasgow Celtic. Mohamed är lycklig och jag tror att Celtic får sin nya Henrik Larsson", skriver spelarens agent Patrick Mörk på twitter.

Agenten lägger med andra ord stor press på den tidigare AIK-spelaren. Det är ännu oklart exakt hur mycket Gnaget får för sin publikfavorit, men en sak är säker - det kommer att vara ett decimerat AIK som går in för slutstriden i årets upplaga av allsvenskan.

Strömberg bekräftar senare att övergångssumman är strukturerad i tre delar. Troligtvis rör det sig om en fast del, en rörlig del (bonusar) och en vidareförsäljningsklausul.

Huvudpersonen själv vill framhäva att han har mycket att tacka sportchefen Jens Andersson samt klubbens ordförande Johan Strömberg för sin chans i de svartgula färgerna.

– Dessutom vill jag verkligen tacka fansen för hur mycket de har berört mig, säger han på presskonferensen i Karlberg.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!