Manchester United drog det längsta strået i giganternas drabbning. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Samma sak går inte att säga om Chelseas tränare, André Villas-Boas.
Samma sak går inte att säga om Chelseas tränare, André Villas-Boas. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Sir Alex Ferguson var minst sagt nöjd efter matchen.
Sir Alex Ferguson var minst sagt nöjd efter matchen. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

United glänste i stormötet

Manchester United var numret för stort för André Villas-Boas Chelsea. Stormötet slutade i hemmavinst, 3-1, för de rödklädda.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Chris Smalling (8:e), 2-0 Nani (37:e), 3-0 Wayne Rooney (45:e), 3-1 Fernando Torres (46:e)

Gula kort: Ramires (Chelsea), John Terry (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea)

Domare: Phil Dowd

Arena: Old Trafford (Manchester)

MANCHESTER. Det var förra årets ligamästare, mot silvermedaljörerna Chelsea. Wayne Rooney mot Fernando Torres. Och inte minst: Sir Alex Ferguson mot André Villas-Boas.

Manchester United hade inlett årets Premier League-säsong med smått osannolika 18-3 i målskillnad. Och att United anno 2011 är ett målglatt gäng, det fick även Chelsea erfara i söndagens förlust mot konkurrenten.

Rivstart för United

Det dröjde inte mer än åtta minuter innan Uniteds nyförvärv Ashley Young hittade fram till Chris Smalling som nickade in det tidiga ledningsmålet inför ett kokande Old Trafford.

Trots mardrömsstarten var Chelsea med i matchen. Något som Nani såg till att förändra när han i matchens 37:e minut dubblade hemmalagets ledning med en riktig kalasträff.

Knappt tio minuter därpå var det dags igen, denna gång genom den hysteriskt formstarka Wayne Rooney som stänkte in sitt nionde mål för säsongen.

Torres målskytt - och målsumpare

500-miljoners-värvningen har inte fått det att lossna i Chelsea-tröjan. Ett mål på 18 ligamatcher har gjort att Fernando Torres fått utstå en rad glåpord från de egna fansen. Men nu hittade spanjoren äntligen rätt: direkt i inledningen av andra halvlek serverade den inbytte Nicolas Anelka sin anfallskollega som mycket behärskat tryckte in reduceringen.

Efter att Wayne Rooney sumpat sin chans att öka på ledningen till 4-1 från straffpunkten, fanns en gnutta hopp kvar för de blåklädda. Ett hopp som definitivt släcktes när Fernando Torres svarade för årets miss i Premier League. Efter att ha fått en perfekt djupledsboll serverad, rundande anfallaren mycket elegant David De Gea i United-målet men när han skulle lägga in bollen i öppen målbur fick han kortslutning i hjärnan. Bollen hamnade istället i famnen på en nöjd United-supporter som hade svårt att hålla sig för skratt.