Kim Källström ska göra vad han kan för att återskapa Real Madrids Lyon-spöke.
1 av 2
Kim Källström ska göra vad han kan för att återskapa Real Madrids Lyon-spöke. - Foto: LAURENT CIPRIANI/SCANPIX
"The Special One" tillsammans med sin portugisiske superstjärna.
2 av 2
"The Special One" tillsammans med sin portugisiske superstjärna. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/SCANPIX

Kan Kongo-Kim få stopp på "marängerna" från Madrid?

Kim Källström springer i kväll ut på Santiago Bernabéu, en omöjlig match för många väntar - men inte för Lyon.


Grupp D:

1. Real Madrid 2 2 0 0 4-0 6

2. Lyon 2 1 1 0 2-0 4

3. Ajax 2 0 1 1 0-3 1

4. Dinamo Zagreb 2 0 0 2 0-3 0

-------

Ikväll: Dinamo Zagreb- Ajax, Real Madrid- Lyon

2/11 Ajax - Dinamo Zagreb, Lyon - Real Madrid

22/11 Real Madrid - Dinamo Zagreb, Lyon - Ajax

7/12 Ajax - Real Madrid, Dinamo Zagreb- Lyon  

MADRID. De vita "marängerna" från Madrid har inlett säsongen likt en bergochdalbana - utklassningssegrar har blandats med poängtapp mot mindre klubbar som Racing Santander och Levante. I kväll väntar Lyon i Grupp D:s final, ett lag som Madrid de senaste säsongerna haft oanat svårt för.

- Vad som är viktigt mot Lyon är att vinna, sa José Mourinho på presskonferensen inför matchen och fortsatte:

- Vinner vi gruppen har vi en fördel när slutspelet lottas, vi vill bli klara så snabbt som möjligt för att spara energi.

"Vi ska spela med sex anfallare"

Portugisen har ansatts hårt av spansk media som tycker att Mourinho borde använda mer av den offensiva kraft truppen besitter. "The Special One" svarade på kritiken på sitt karaktäristiska sätt.

- För några månader sen var Higuain värdelös och vi var tvungna att värva Agüero enligt er. Nu öser han in mål - och nu är det som är problemet...

- Visst vi spelar med allihopa på en gång. In med alla "guldbollen-vinnare" samtidigt, vi spelar med sex anfallare och fyra backar.   

En av de nämnda anfallarna är Karim Benzema, som kom till Real Madrid från just Lyon, under tisdagskvällen konkurrerar han med den stekhete argentinaren om en plats i startelvan.

- Vi kan spela med båda, vi kan spela med bara en av dem. Båda presterar bra och konkurrensen är bra för laget. Min uppgift är att ena och inte att dela. Men debatten i medierna är annorlunda, där handlar det om vem som är bra och vem som är dålig. Men i Madrid kan du prestera bra men ändå sitta på bänken, det hoppas jag att mina spelare förstår.

Lyon - mardrömsmotståndarna

Real Madrid har misslyckats med att nå några framgångar i världens största turnering de senaste nio åren, 2010 var det fransmännen som stod i vägen - då hade Real aldrig vunnit mot Lyon. Förra året bröt Madrid sviten med 1-1 borta och 3-0 hemma i sextondelsfinalen. I kväll startar antagligen Kim Källström för Lyon - som ska försöka starta en ny mardrömssvit för Real. För lagets stjärna Michel Bastos är det första mötet mot Real Madrid på två år.

- Matchen kommer i fantastiskt läge för mig och Lyon för jag är säker på att vi kommer göra ett avtryck som vi gjorde senast mot Nice. Personligen är jag i bra form och jag tror att jag kan vara farlig i kväll.

Matchen startar klockan 20.45 och visas i Viasat fotboll.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!