Hemmalaget ledde - men orkade inte hålla Arsenal borta.
1 av 4
Hemmalaget ledde - men orkade inte hålla Arsenal borta. - Foto: Bogdan Maran/AP/SCANPIX
Theo Wallcott slog till i den andra halvleken.
2 av 4
Theo Wallcott slog till i den andra halvleken. - Foto: Bogdan Maran/AP/SCANPIX
John Terry nätade för Chelsea.
3 av 4
John Terry nätade för Chelsea. - Foto: Bogdan Maran/AP/SCANPIX
Robin van Persie var magiskt bra när han sänkte Chelsea.
4 av 4
Robin van Persie var magiskt bra när han sänkte Chelsea. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Stor Van Persie-show när Arsenal segrade i hatmötet

Chelsea hade chansen - då gjorde Robin van Persie ett hattrick.

LONDON. Arsenal har haft en katastrofal säsongsinledning och har halkat långt ned i tabellen. Men nu ser "The Gunners" ut att ha hittat rätt - och sänkte ärkerivalen Chelsea på bortaplan efter att Robin van Persie haft stor lekstuga med hemmaförsvaret.

Det började dock dåligt för gästerna, som fick se Frank Lampard ta ledningen efter knappa kvarten. Men då började holländarens stora show och kvitterade efter drygt en halvtimmes spel.

En framforcerande John Terry såg dock till att Chelsea fick med sig ledningen till halvtid. En ledning som mittbacken Andre Santos snabbt kvitterade i den andra halvleken. Theo Walcott fixade 3-2 till bortalaget, men när Juan Mata bombade in 3-3 med mindre än tio minuter kvar att spela öppnades matchen helt och hållet igen.

Blundern avgjorde

Minuterna därpå stod dock "The Blues"-försvaret för en ordentlig blunder och serverade van Persie med en perfekt framspelning. Anfallaren tackade, rundade målvakten och la retsamt in 4-3 bakom Petr Cech - och på stopptid dundrade lagkaptenen in sitt tredje mål för kvällen.

Arsenal, som har plockat 16 pinnar, närmar sig därmed toppen och har lika många poäng som femman Tottenham.