Romas kräftgång fortsätter. Mot Fiorentina kom lagets sjätte förlust.
Romas kräftgång fortsätter. Mot Fiorentina kom lagets sjätte förlust. - Foto: Fabrizio Giovannozzi/AP/SCANPIX
Jovetic kapades av Juan och tog själv hand om straffen som gav Fiorentina ledningen. - Foto: Riccardo Sanesi/AP/SCANPIX

Tre utvisningar sänkte krislaget

Romas kräftgång bara fortsätter. Mot Fiorentina kom lagets sjätte förlust för säsongen.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Stevan Jovetic (17:e), 2-0 Alessandro Gamberini (44:e), 3-0 Santiago Silva (86:e)

Gula kort: Fernando Gago (Roma)

Röda Kort: Juan (Roma), Fernando Gago (Roma, andra gula), Bojan Krkic (Roma)

Domare: Antonio Damato

Arena: Stadio Artemio Franchi (Florens)

FLORENS. Det blåser kalla vindar i den italienska huvudstaden. Storsatsningen med namnkunniga nyförvärv toppat med den spanske tränaren Luis Enrique vid rodret, var tänkt att ta Roma tillbaka till toppen. Men "i Giallorossi" radar upp förluster, på söndagen kom en ny sådan när Fiorentina gjorde mos av gästerna från huvudstaden.

Juan stor syndabock

Frågan är om inte Roma tappade matchen redan i den 17:e minuten. Då tog Stevan Jovetic ner ett briljant inlägg, grundlurade bortaförsvararen Juan, innan han revs ner av den samma. Domaren Antonio Damato kunde inte annat än att peka på straffpunkten, och visa ut Romaförsvararen. Straffen? den tog Jovetic själv hand om och hur säkert som helst krutade han in ledningsmålet.

Bojan och Gago utvisade

Med en man mindre och 0-1 i baken var det inte mycket som talade för en Roma-vändning. Än mindre efter att Alessandro Gamberini nickat in Riccardo Montolivos perfekta hörna, bara minuten innan pausvilan.

Den andra halvleken var mer utav en transportsträcka för det lila-klädda hemmalaget, som inte förtog sig nämnvärt. Men efter två nya hjärnsläpp kom så 3-0-målet. Fernando Gago drog på sig sitt andra gula kort och visades ut. Kort därefter inspirerades Bojan Krkic av lagkamraterna, och såg till att skämma ut sitt lag fullständigt. Straff och rött kort till den unge anfallaren - och Santiago Silva kunde fastställa slutresultatet till 3-0 från elvameterspunkten.

Resultatet innebär att Roma nu har 17 inspelade poäng efter 13 omgångar.