Yohan Cabaye ökade på till 2-0 med en perfekt frispark.
1 av 5
Yohan Cabaye ökade på till 2-0 med en perfekt frispark. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
Manchester United föll igen.
2 av 5
Manchester United föll igen. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
Målvakten Anders Lindegaard hade ingen chans.
3 av 5
Målvakten Anders Lindegaard hade ingen chans. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
Demba Ba inledde målskyttet hemma mot Manchester United.
4 av 5
Demba Ba inledde målskyttet hemma mot Manchester United. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
Senegalesen stod för ett riktigt drömmål.
5 av 5
Senegalesen stod för ett riktigt drömmål. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Drömmålen sänkte United - City jublar

Manchester United var helt chanslösa borta mot Newcastle och förlorade med 0-3 - deras andra raka förlust.

Kvällens Premier League-matcher

Everton-Bolton 1-2

Newcastle-Manchester United 2-0

NEWCASTLE. Manchester City har all anledning att jubla i kväll. Med två ordentliga drömmål sänkte Newcastle guldjagande Manchester United - och såg till att City behåller avståndet ned till ärkerivalen.

Hemmalaget borde ha haft straff i den första halvleken efter att Rio Ferdinand gjort ned en Newcastle-lirare i straffområdet. Domaren Howard Webb valde att fria, men det hindrade inte "The Magpies" från att ta ledningen. Målvakten Tim Krul slog en inspark som Shola Ameobi skarvade vidare till Demba Ba. Den senegalesiske målkungen tog den svåra bollen och drog till med ett ordentligt drömmål.

Tidigt i den andra halvleken kom nästa kanon. Fransmannen Yohan Cabaye laddade bössan och avlossade en underbar frispark som den danske målvakten Anders Lindegaard var helt chanslös på.

Desto bättre blev det inte heller när mittbacken Phil Jones tryckte in bollen i eget mål i slutminuterna och fastställde det förödande slutresultatet till 0-3.

Tappar mark

Manchester United förlorade därmed för andra matchen i rad och tappade tre livsviktiga poäng i striden mot City, som har tre pinnar fler än Sir Alex Fergusons mannar.