Zlatan Ibrahimovic hade ingen bra dag och blev utbytt efter 45 minuter.
Maxi Lopez stod också för ett drömmål.
7 av 7
Maxi Lopez stod också för ett drömmål. - Foto: SCANPIX

Milan utslagna trots Lopez drömmål

Stormötet slutade 2-2. Trots det slog Juventus ut Milan och gick vidare till finalen i den italienska cupen.

TURIN. En småsjuk Zlatan Ibrahimovic kom, sågs och blev utbytt i paus. Då klev ersättaren Maxi Lopez fram och dundrade semifinalmötet i den italienska cupen mellan Milan och svenskens gamla lag Juventus till förlängning.

Bortalaget var riktigt illa ute inför matchen och behövde vinna efter 1-2-förlusten på Giuseppe Meazza-Stadion. Men någon drömstart blev det knappast när veteranen Alessandro Del Piero förvärrade "Rossoneris" svåra läge med sitt 1-0-mål som kom efter drygt 20 minuters spel.

Men bortalaget skulle vakna till liv. Försvararen Djamel Mesbah nickade in kvitteringen tidigt i den andra halvleken innan Maxi Lopez, hur snyggt som helst, gjorde bort två försvarare och sedan bombade in 2-1-målet bakom den chanslöse Juventus-målvakten Gianluigi Buffon.

Juventus vidare

Men trots drömmålet lyckades Milan inte knipa segern. Anfallaren Mirko Vucinic, som hade skapat massvis med målchanser i förlängningen, slog till med en riktig kanon och tryckte in det matchavgörande 2-2-målet.