Cristiano Ronaldo satte det förlösande 2-1-målet.
Portugisen fick äntligen jubla.
Han har nu gjort 41 ligamål på 33 matcher.

Målgalet Real tagnerade rekord

Slog sitt eget målrekord från 1990.

MADRID. I 74 minuter höll lilla Sporting Gijón undan mot mäktiga Real Madrid på Santiago Bernabeu-stadion. Men till slut slut lossnade det för "marängerna", som säkrade tre nya livsviktiga poäng.

Det var faktiskt bortalaget som öppnade bäst. Trots att Real Madrid dominerade matchen helt och hållet, så var det ändå gästerna som inledde målskyttet när Miguel de las Cuevas satte 1-0 från elvameterspunkten efter en halvtimmes spel. Bara minuterna senare skulle dock kvitteringen komma. Sergio Ramos hittade fram till Gonzalo Higuain med ett perfekt inlägg och argentinaren behövde bara sätta pannan till för att göra 1-1.

Men då tog det stopp för "Los Blancos". Sporting stod upp bra och gav inte de vitklädda stjärnorna särskilt mycket utrymme att göra någonting över huvud taget.

Sent avgörande

Men då, med dryga kvarten kvar att lira, kunde Cristiano Ronaldo ändå göra 2-1. Och desto värre blev det dessutom för bortalaget när vänsterbacken Roberto Canella visades ut.

Karim Benzema fastställde slutresultatet till 3-1 strax därpå och satte därmed Real Madrids 107:e ligamål - något som ingen annan klubb har lyckats med sedan Real Madrid öste in mål 1990.