Det var en match som innehöll allt - mål, utvisning, vändningar.
1 av 5
Det var en match som innehöll allt - mål, utvisning, vändningar. - Foto: Shaun Botterill/Getty Images
Kun Agüero gjorde till slut mål - efter att ha försökt hela matchen mot QPR.
2 av 5
Kun Agüero gjorde till slut mål - efter att ha försökt hela matchen mot QPR. - Foto: Alex Livesey/Getty Images
Pablo Zabaleta satte matchens första mål.
3 av 5
Pablo Zabaleta satte matchens första mål. - Foto: Alex Livesey/Getty Images
Agüeros mål blev titelvinnande för City.
4 av 5
Agüeros mål blev titelvinnande för City. - Foto: Jon Super/SCANPIX
City-fansen firar en ligatitel för första gången på 44 år.
5 av 5
City-fansen firar en ligatitel för första gången på 44 år. - Foto: Jon Super/SCANPIX

Agüero sköt titeln till City - i matchens sista minut

Queens Park Rangers såg ut att gå mot en jätteskräll - då klev Dzeko och Agüero fram och sköt segern och ligatiteln till City.

Manchester City - Queens Park Rangers 3-2

1-0 Pablo Zabaleta (39), 1-1 Djibril Cissé (48), 1-2 Jamie Mackie (66), 2-2 Edin Dzeko (92), 3-2 Kun Agüero (94).

Utvisning: QPR: Joey Barton.

Varningar: QPR: J. Bothroyd.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

MANCHESTER. Hela Etihad Stadium fullkomligt exploderade när Agüero tryckte in 3-2-målet i den fjärde stopptidsminuten. Efter en osannolik match där det svängde mellan hopp och förtvivlan står nu City som engelska mästare för första gången på 44 år.

- Det har varit en galen säsong, det var en galen sista minut, säger Citys guldtränare Roberto Mancini i Viasat Fotboll.

City dominerade spelet och bollinnehavet - och gjorde också matchens första mål. Ytterbacken Pablo Zabaleta tryckte in bollen via QPR:s målvakt Paddy Kennys handskar i mål bara minuter innan pausen.

Därefter satte Djibril Cissé 1-1 på ett misstag från Lescott och Jamie Mackie nickade in 1-2 på en kontring halvvägs in i den andra - trots att gästerna, som var tvungna att ta poäng för att hålla sig kvar i Premier league, fått lagkaptenen Joey Barton utvisad.

Istället kunde en slutforcering från de ljusblå skapa en galen vändning. Först Edin Dzekos nickmål i 92:a, sedan Agüeros matchavgörande i matchens sista skällvande minut.

Queens Park Rangers säkrade kontraktet

Trots förlusten lyckades Mark Hughes och hans Queens Park Rangers blir kvar i Premier league kommande säsong. Det tack vare att Bolton bara spelade oavgjort mot Stoke.