För första gången sedan avstängningen talar Suárez ut.
1 av 4
För första gången sedan avstängningen talar Suárez ut. - Foto: Tim Hales/SCANPIX
Suárez tycker att han blev orättvist behandlad av FA.
2 av 4
Suárez tycker att han blev orättvist behandlad av FA. - Foto: Tim Hales/SCANPIX
"Jag bryr mig bara om vad folk tycker om mig i Uruguay och i Liverpool."
3 av 4
"Jag bryr mig bara om vad folk tycker om mig i Uruguay och i Liverpool." - Foto: Tim Hales/SCANPIX
"Det fanns inte ett enda övertygande bevis för att jag hade gjort någon av de grejerna som jag blev anklagad för."
4 av 4
"Det fanns inte ett enda övertygande bevis för att jag hade gjort någon av de grejerna som jag blev anklagad för." - Foto: Matilde Campodonico/SCANPIX

Suarez om "Evra-gate": "Mitt samvete är rent"

För första gången sedan domen efter "Evra-gate" talar Luis Suarez ut – och han tycker att han är orättvist behandlad: "Avstängningen var både konstigt och ofattbar".


Avstängningen:

Det engelska fotbollsförbundet, FA, stängde av Liverpools Luis Suarez i åtta matcher och tvingade honom att betala 430 000 kronor i böter.

Det var efter stormötet mellan Manchester United och Liverpool som Patrice Evra anmälde anfallaren för att ha fällt rasistiska kommentarer mot vänsterbacken vid minst tio tillfällen.

När lagen möttes igen vägrade Suarez skaka hand med Evra. Kenny Dalglish försvarade efter matchen sin spelare, en intevju han senare fick be om ursäkt för.

Organisationerna bakom brevet:

Liverpool Black Leadership Forum, Merseyside TUC, North West United Against Facism, the Society of Black Lawyers och National Black Police Association.

LIVERPOOL. Luis Suárez hade inte uttalat sig om den tolv matcher långa domen efter hans rasistattack mot Patrice Evraförrän i dag. Suárez anser sig vara orättvist behandlad av FA och förklarar att han inte har uttalat sig förrän på grund av rädslan för en längre avstängning.

– Utan ett uns av bevis stängde de av mig. Jag accepterade det utan att säga någonting eftersom de hade förlängt avstängningen och hela grejen hade fortsatt. Men mitt samvete är helt rent, säger Suárez till rysk TV enligt The Guardian.

Suárez vägrade hälsa på Evra

Anfallaren från Uruguay retade upp många genom att vägra hälsa på Evra inför säsongens andra match mot Liverpool. Detta tvingade fram ett flertal ursäkter från flera håll i Liverpool – men inte ifrån Suárez.

– Det fanns inte ett enda övertygande bevis för att jag hade gjort någon av de grejerna som jag blev anklagad för. Jag är väldigt lugn om allt. I hela min barndom har jag spelat med mörkhyade i Uruguay och alla vet om att det är en stor del av befolkningen. Jag har både haft vitfärgade och mörkfärgade lagkamrater och vänner i landslaget, i Liverpool, i Holland där majoriteten av spelarna är från Surinam, och jag har aldrig haft några problem med dem.

"De har alltid stöttat mig"

Suárez anser att han har blivit orättvist behandlad men han påpekar också att det inte rör honom i ryggen vad medier och motståndarklackar tycker om honom.

– Det som den engelska pressen har skrivit om mig intresserar mig inte. Det som intresserar mig är vad folk tycker och tänker om mig i Uruguay och i Liverpool, och de har alltid stöttat mig.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!