José Mourinho får kritik för sitt taktiska tänkande av Real-beundraren Viggo "Aragorn" Mortensen. Men vem skulle vinna, "The Special One" eller "The Chosen One". Nyheter24 har satt ihop en startelva av "Sagan om Ringen"-karaktärer. Avgör själv vilka som skulle vinna.
José Mourinho får kritik för sitt taktiska tänkande av Real-beundraren Viggo "Aragorn" Mortensen. Men vem skulle vinna, "The Special One" eller "The Chosen One". Nyheter24 har satt ihop en startelva av "Sagan om Ringen"-karaktärer. Avgör själv vilka som skulle vinna. - Foto: Alberto Saiz/Steven Senne/Scanpix

"Mourinho behöver slipas som taktiker"

Viggo Mortensen tycker att Mourinho behöver lära sig mer om fotbollstaktik, och går hårt åt "The Special One" i en Marca-intervju. Bland annat kallar Mortensen Mourinho för fegis.


MADRID. I "Sagan om Ringen"-trilogin spelar Viggo Mortensen Aragorn, en ledare som är utvald att ta över flera kungadömen och bli kung. Kanske är det därför han anser sig ha rätt att tycka till om José Mourinhos ledarskap i Real Madrid. I en intervju med Marca går Real-supporten till attack mot "The Special One".

– Han är en fegis, så enkelt är det. Vilken man springer runt och petar folk i ögonen? säger filmstjärnan och syftar på El Clasico-mötet mot Barcelona då Mourinho petade dåvarande andretränaren i Barcelona, Tito Vilanova, i ögat.

– Han kunde ha visat lite gentlemannastil och bett om ursäkt. Även som taktiker behöver Mourinho slipas, säger Mortensen som är i Spanien för att göra reklam för sin nya film "Everybody has a plan".

I och med Aragorns kritik mot "The Special One" har Nyheter24 satt ihop en startelva bestående av karaktärer från "Sagan om Ringen"-filmerna för att se hur bra taktiker Aragorn är. "The Chosen One" mot "The Special One", med andra ord.

FC Midgård

Tränare: Aragorn. Enligt egen utsago en bättre taktiker än Mourinho. Kan magi, vilket kan ställa till med bekymmer för motståndare. Förebild: Sir Alex Ferguson.

Målvakt: Gandalf. "Thou shall not pass" säger väl allt. Släpper inte in något bakom sig. Har blivit lite långsammare på senare år men bidrar med rutin. Given lagkapten. Förebild: Gianluigi Buffon.

Ytterbackar: Merry och Pippin. Två kvicka yttrar som gärna går på offensiven. Aningen späda, kan få problem mot stora, starka anfallare och yttrar. Förebilder: Fabio och Rafael da Silva.

Mittbackar: Elrond och Boromir. Elrond bidrar med massor av visdom, tappar aldrig huvudet. Fattar enbart kloka beslut. Förebild: Vincent Kompany. Boromir är en elak, jobbig typ som aldrig lämnar motståndare oskadda. Kan bli väl het på gröten ibland. Risk för många varningar. Förebild: Nemanja Vidic.

Yttermittfältare: Legolas och Gimli. Legolas är den vindsnabbe eleganten, som med finess dribblar och tråcklar sig förbi de mest svårforcerade försvar. Förebild: Angel di Maria. Gimli är den outtröttlige och lojale kantlöparen som aldrig sätter några fingrar emellan, smäller det så smäller det. Hans längd är en nackdel, men kompenseras av hans kondition och offervilja. Förebild: Santi Cazorla.

Innermittfältare: Sauron och Frodo. Sauron, en gigant på mittfältet. Oerhört bra blick för spelet. Ilsknar dock till snabbt och ofta. Hög varningsrisk. Förebild: Patrick Vieira. Frodo är nyckelspelaren som bär laget på sina små axlar. Kanske inte den snabbaste i fötterna, men väldigt kvick i tanken. Minus för längden, vinner inte många nickdueller. Förebild: Andrés Iniesta. Här höjer vi ett varningens finger för dålig stämning mellan de två i omklädningsrummet.

Anfallare: Galadriel och Lavskägge. Galadriel, den mäktigaste av alver, är en ledare av rang och oberäknelig som få. Snurrar upp vilket försvar som helst. Bländade teknik. Används som "nummer tio". Förebild: Lionel Messi. Som målskytt har vi centertanken Lavskägge. Längst av alla saknar han motstånd i luftrummet och när han får upp farten med sina älgakliv vill ingen stå i vägen. Förebild: Peter Crouch.

Bänken: Sméagol/Gollum. Anfallande supersub, väldigt nyttig för att ändra matchbilder. Humörspelare. Förebild: Filippo Inzaghi.

Vilka tror du skulle vinna, Mourinhos Real Madrid eller Aragorns FC Midgård?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!