Walter Mazzarri unnar sig en och annan cigarett när Napolis matcher blir för spännande, blir det så även mot AIK?
1 av 3
Walter Mazzarri unnar sig en och annan cigarett när Napolis matcher blir för spännande, blir det så även mot AIK? - Foto: Matthias Schrader
Den här synen hoppas nog många AIK-fans på när matchen mellan Napoli och AIK är slut.
2 av 3
Den här synen hoppas nog många AIK-fans på när matchen mellan Napoli och AIK är slut. - Foto: Tomas Oneborg/Scanpix
Om Walter Mazzarri väljer att spela Edison Cavani får AIK:s mittbackar se upp.
3 av 3
Om Walter Mazzarri väljer att spela Edison Cavani får AIK:s mittbackar se upp. - Foto: Franco Castano/AP

"Vi vet att de är Sveriges svar på Juventus"

Napoli är storfavoriter inför torsdagens match mot AIK, men de tänker inte underskatta sin motståndare. Svenskarna skrällde mot CSKA i kvalet och kan mycket väl göra det igen.


AIK:s grupp i Euro league

PSV Eindhoven (Holland)

Napoli (Italien) 

Dnipro Dnipropetrovsk (Ukraina)

AIK (Sverige)

NEAPEL. Napolis tränare Walter Mazzarri höll på onsdagen presskonferens på Napolis träningscenter, inför den viktiga Euro league-matchen mot AIK. Och han var noga med att försäkra pressen om att AIK inte är ett lag som man ska underskatta.

– Vi vet att de är Sveriges svar på Juventus, säger Mazzarri till Sportbladet.

Pressen ligger på hemmalaget, alla förväntar sig att de ska vinna torsdagens match. Mazzari avslöjar att han troligtvis kommer att använda sig av en del reserver och yngre spelare, detta gör han dock för att fler spelare ska få chansen att visa upp sig för Napolifansen.

– Vi har full respekt för svenskarna och den här uppgiften. Europa League är mycket viktigt för oss och jag ser fram emot matchen i morgon kväll, säger han till Sportbladet.

Fysiskt lag - men långsamma

Mazzari har scoutat AIK och vet att det är ett fysiskt lag som italienarna ställs mot i Euro league, men han har även koll på AIK:s svagheter där han främst lyfter fram att svenskarna är långsammare än hans eget lag.

– Det är också ett lag som är med och slåss om segern i er liga och som vi vet vann ert huvudstadsderby med 3-0 i söndags. Allt det säger en del. Vi vet också att de har väldigt snabba anfallare som vi måste se upp med, säger han till Sportbladet 

AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

1 timme sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.