1 av 10
Luiz Adriano struntade fullständigt i allt vad fairplay heter. - Foto: Faksimil: ArenaSports2
Sjachtar Donetsks Willian droppade ner bollen mot danskarnas målvakt.
2 av 10
Sjachtar Donetsks Willian droppade ner bollen mot danskarnas målvakt. - Foto: Faksimil: ArenaSports2
3 av 10
Men innan bollen nådde fram fick Adriano fötterna på den och utmanade Nordsjällands målvakt. - Foto: Faksimil: ArenaSports2
Han rundade keepern...
4 av 10
Han rundade keepern... - Foto: Faksimil: ArenaSports2
5 av 10
... Och satte bollen i öppet mål. Kvitteringen och raseriutbrott från publik och danskarna var ett faktum. - Foto: Faksimil: ArenaSports2
Obekymrat joggade Adriano mot mittlinjen.
Adriano verkade helt oförstående. - Foto: Faksimil: ArenaSports2
Domaren kunde efter några minuter blåsa igång matchen igen.
9 av 10
Domaren kunde efter några minuter blåsa igång matchen igen. - Foto: Faksimil: ArenaSports2
Men Adriano såg fortsatt oförstående ut.
10 av 10
Men Adriano såg fortsatt oförstående ut. - Foto: Faksimil: ArenaSports2

Här bryter Sjachtar mot alla fairplay-regler

Bollen skulle bara ges över till Nordsjällands målvakt. Istället utnyttjade Adriano det "otillåtna" läget till att göra Sjachtar Donetsk kvitteringsmål.

Nordsjälland - Shakhtar Donetsk: 2–4 (2–2)

1 – 0 (24) M. Nordstrand

1 – 1 (26) Luiz Adriano

2 – 1 (29) K. Lorentzen

2 – 2 (44) Willian

2 – 3 (50) Willian

2 – 4 (53) Luiz Adriano

NORDSJÄLLAND. I den 25:e minuten gav Morten Norstrand sitt Nordsjälland ledningen mot Sjachtar Donetsk. Bara någon minut efter målet fick sprang målskytten in i en Sjachtar-spelare och domaren blåste av sedan Nordstrand gjort illa skallen.

Sjachtar Donetsk fick bollen på nedsläpp och ska då enligt den oskrivna fairplay-regeln ge tillbaka bollen till Nordsjälland. Men detta struntade Sjachtars anfallare Luiz Adriano i. Istället för att låta bollen gå ner till Nordsjällands målvakt tyckte Adriano att det var en bra idé att överraska danskarna, genom att ta bollen och kvittera till 1–1.

Förstod inte vad han hade gjort

Efter målet uppstod tumult sedan publik och Nordsjälland-spelare reagerade på den 25-åriga brassens osportsliga beteende. Luiz Adriano själv verkade inte alls förstå vad det var han hade gjort utan firade med att göra en high five med en lagkamrat.

Efter några minuters diskussioner på plan kunde matchen blåsas igång igen. Nordsjälland ville naturligtvis ha ett gratismål direkt efter avspark, men Sjachtar Donetsk var inte alls lika pigga på den idén. Något gratismål blev det nämligen inte.

Luiz Adriano tvåmålsskytt

Hemmalaget tog dock ledningen igen i 29:e minuten genom Kasper Lorentzen. Men glädjen blev kortvarig för danskarna sedan Sjachtar-spelaren Willian gjort både 2–2 och 2–3.

I den 53:e minuten klev dessutom matchens svarta får Luiz Adriano fram igen och gjorde 4–2 till Sjachtar Donetsk.

Matchen spelas fortfarande.

/
/
/

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.