Vem blir Barcelonas nästa Henke Larsson? Nyheter24 har förslagen.
1 av 11
Vem blir Barcelonas nästa Henke Larsson? Nyheter24 har förslagen. - Foto: SCANPIX / Montage
Luis Fabiano, 32, Sao Paolo. Brassen är en målgörare av rang och har levererat i La Liga tidigare för Sevilla. Stor och tung.
2 av 11
Luis Fabiano, 32, Sao Paolo. Brassen är en målgörare av rang och har levererat i La Liga tidigare för Sevilla. Stor och tung. - Foto: / AP / SCANPIX
Liédson, 35, FC Porto. Anfallsveteranen har förvisso lånats in till Porto från Flamengo, men det ska väl gå att lösa för självaste Barcelona. Rutinerad och inte helt olik just Henke Larsson.
3 av 11
Liédson, 35, FC Porto. Anfallsveteranen har förvisso lånats in till Porto från Flamengo, men det ska väl gå att lösa för självaste Barcelona. Rutinerad och inte helt olik just Henke Larsson. - Foto: / AP / SCANPIX
David Trezeguet, 35, Newell's Old Boys. Den gamla franska EM-hjälten från 2000 gör fortfarande mycket mål, nu i Argentina. Bör vara sugen på en vända till hemma i Europa.
4 av 11
David Trezeguet, 35, Newell's Old Boys. Den gamla franska EM-hjälten från 2000 gör fortfarande mycket mål, nu i Argentina. Bör vara sugen på en vända till hemma i Europa. - Foto: AP / SCANPIX
Nelson Haedo Valdez, 29, Al Jazira. Fick stå tillbaka för Robert Lewandowski när denne slog igenom i Dortmund. Sedan har han haft svårt att hitta rätt i Fotbollseuropa. Dags nu?
5 av 11
Nelson Haedo Valdez, 29, Al Jazira. Fick stå tillbaka för Robert Lewandowski när denne slog igenom i Dortmund. Sedan har han haft svårt att hitta rätt i Fotbollseuropa. Dags nu? - Foto: / AP / SCANPIX
Roque Santa Cruz, 32, Malaga. Gammal parhäst till Haedo Valdez från landslaget. Har det som många andra i Barcelona saknar: längden.
6 av 11
Roque Santa Cruz, 32, Malaga. Gammal parhäst till Haedo Valdez från landslaget. Har det som många andra i Barcelona saknar: längden. - Foto: / AP / SCANPIX
Georgios Samaras, 28, Celtic. Varför inte plocka någon från det skotska storlaget igen? Greken Samaras är perfekt att slå långbollar på när man ligger under eller jagar ett ledningsmål.
7 av 11
Georgios Samaras, 28, Celtic. Varför inte plocka någon från det skotska storlaget igen? Greken Samaras är perfekt att slå långbollar på när man ligger under eller jagar ett ledningsmål. - Foto: / AP / SCANPIX
Didier Drogba, 35, Galatasaray. Optimal om man vill ha en lojal lagspelare som samtidigt kan göra mål. Men spelar i Champions League redan och kan således inte användas i Europaspelet vid en övergång.
8 av 11
Didier Drogba, 35, Galatasaray. Optimal om man vill ha en lojal lagspelare som samtidigt kan göra mål. Men spelar i Champions League redan och kan således inte användas i Europaspelet vid en övergång. - Foto: / AP / SCANPIX
Alessandro Del Piero, 38, Sydney FC. Jodå, han håller på fortfarande. Den lille men skicklige italienaren är lagkapten för sitt Sydney, men det vore kul att se vad han kan göra i La Liga.
9 av 11
Alessandro Del Piero, 38, Sydney FC. Jodå, han håller på fortfarande. Den lille men skicklige italienaren är lagkapten för sitt Sydney, men det vore kul att se vad han kan göra i La Liga. - Foto: Rob Griffith / AP / SCANPIX
Miroslav Klose, 35, Lazio. Det optimala alternativet. Gör mål på det mesta oavsett sällskap och är grym på huvudet. Men är han för dyr?
10 av 11
Miroslav Klose, 35, Lazio. Det optimala alternativet. Gör mål på det mesta oavsett sällskap och är grym på huvudet. Men är han för dyr? - Foto: Matthias Schrader / AP / SCANPIX
Raùl, 36, Al Sadd. Här snackar vi dålig stämning. Nog för att Raùl skulle bemötas med grishuvuden i Madrid – men rent spelarmässigt är han det Barcelona borde leta efter.
11 av 11
Raùl, 36, Al Sadd. Här snackar vi dålig stämning. Nog för att Raùl skulle bemötas med grishuvuden i Madrid – men rent spelarmässigt är han det Barcelona borde leta efter. - Foto: AP / SCANPIX

Här är tio "Larssons" ni kan värva, Barca

Barcelona behöver en ny "Henrik Larsson-värvning" i januari. Det menar tidningen Mundo Deportivo. Nyheter24 passar på att ge lite tips på spelare som kan axla svenskens mantel.


Barcelonas anfallare

Lionel Messi
Pedro Rodriguez
Alexis Sánchez
Neymar
Cristian Tello
Isaac Cuenca

När Henrik Larsson gick till Barcelona från Celtic 2004 var det som en anfallare som inte hade några problem med att stå tillbaka för storstjärnorna i Barcelona. Och det är precis vad laget behöver nu igen, i alla fall enligt tidningen Mundo Deportivo.

Annars måste de fortsätta sätta upp mittbacken Gerard Pique på topp när de jagar ett mål.

På onsdagen föreslog de ett gäng spelare som samtliga är relativt billiga och gamla. Nyheter24 tog med några av dem, men la till flera andra som Barcelona borde ha högt upp på önskelistan.

"Känns som att man behöver något annat"

"Henke" själv då? Jo, han blev på torsdagen intervjuad av samma tidning och sa att han klubben behöver ett alternativ till Lionel Messi – en annan spelartyp.

– När Messi spelar känns det som att man inte behöver någonting annat, men i verkligheten hade det inte skadat att ha någon som kan erbjuda något annorlunda för att ta sig in i matcher. Det hade också gett Messi mer utrymme. Alla känner till Barcelonas spel, så ibland kan det vara positivt att introducera alternativ så att man kan överraska. Det är bara min åsikt, jag vet inte om den är bra eller dålig, säger han till Mundo Deportivo.

Klicka vidare i bildspelet för att se spelarna Barca borde titta närmare på.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!