Hamrén förlorar första landskampen

"Jag vill ju alltid vinna, men som helhet gjorde vi en bra prestation, sa Sveriges nye förbundskapten Erik Hamrén efter förlusten.

Matchöppningen gav en hint om ett nytt, starkt Sverige under ledningen av en ny kostymklädd förbundskapten.

Redan efter en och en halv minut spelades Tobias Hysén helt ren. Tyvärr missar han sitt friläge.

–Jag hann tänka lite för mycket när jag kom så där fri. Hade det varit i allsvenskan hade den suttit säger Hysén efter matchen.

Minuten efter blir det farligt igen i ett läge där många skriker om straff. Men domaren håller hårt i pipan, något som han släpper på under större delen av matchen och blåser för allt och inget.

Men sedan händer något. Italien tar kontrollen. Börjar kontrollera spelet. Och sedan kommer de italienska målchanserna. Gång på gång. Till slut kan inte Isaksson stå emot och i den 28.e minuten spräcker Italien nollan. 1-0.

Sedan drar sig Italien tillbaka. Klassiskt. Sverige kommer inte igenom. Italien backar bakåt. Håller tätt.

I slutminuterna pressar Sverige. Får två hörnor på övertid. I den senare kommer Isaksson(!) helt ren men missar nicken.

Erik Hamrén förlorar sin första landskamp.

Men Hamréns nya 4-2-3-1-spelsystem gav många öppningar på kanterna, något som spelarna allt för ofta fumlade bort.

–Jag vill ju alltid vinna. Samtidigt var det spännande att vara med. Jag tycker också att vi visade mod och utstrålning. Vi kunde haft ett bättre passningsspel. Men som helhet var det en bra prestation. Viljan fanns där, säger Hamrén efter sin första landskamp.