Olof Mellberg har gjort sitt i landslaget.
1 av 3
Olof Mellberg har gjort sitt i landslaget. - Foto: Bildbyrån
34-åringen, som var en av Sveriges bästa spelare i EM, hade redan bestämt sig innan turneringen.
2 av 3
34-åringen, som var en av Sveriges bästa spelare i EM, hade redan bestämt sig innan turneringen. - Foto: Bildbyrån
"Jag är färdig med landslaget", säger Mellberg.
3 av 3
"Jag är färdig med landslaget", säger Mellberg. - Foto: Bildbyrån

Mellbergs beslut står fast: "Jag är färdig med landslaget"

Olof Mellbergs karriär i landslaget är definitivt slut. Det bekräftar Spanien-proffset.


VILLAREAL. Sveriges 2–0-vinst mot Frankrike i EM blev mittbacksresen Olof Mellbergs sista framträdande i landslaget. 34-åringen, som nyligen debuterade för sitt nya lag Villarreal, tycker inte att det är realistiskt att vara med i VM 2014 i Brasilien och känner därför inte för att fortsätta i landslaget.

– Jag är färdig med landslaget, det står jag fast vid. Jag var det redan inför EM, men jag ville ändå fatta det slutgiltiga beslutet efteråt, så att det inte skulle bli för stor grej av det, säger Gullspångssonen till Aftonbladet.

Mellberg kommer dock att fortsätta spela fotboll och har ett ettårskontrakt med segundalaget Villarreal i Spanien. 34-åringen har stora förväntningar på sin nya klubb.

– Villarreal är en stor klubb som hör hemma i högsta divisionen, kanske till och med i toppen där. Jag fick det intrycket att man fortsätter vara en väl fungerande klubb, det känns som en stor klubb i en liten ort. Med min erfarenhet ska jag göra mitt yttersta för att vi ska gå upp igen, det blir ändå något nytt, en ny utmaning, säger han till Aftonbladet.

/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!