Italiens förbundskapten Antonio Conte.
1 av 2
Italiens förbundskapten Antonio Conte.
Antonio Conte vill ha sin försvarsklippa tillgänglig per omgående.
2 av 2
Antonio Conte vill ha sin försvarsklippa tillgänglig per omgående.

Sveriges EM-motståndare skakas av bråk inför mästerskapet

Bråken avlöser varandra i Italien inför EM. Nu är det förbundskaptenen Antonio Conte och hans gamla arbetsgivare Juventus som hamnat i luven på varandra.


Uppladningen för Sveriges EM-motståndare Italien går inte helt enligt planerna.

I början av februari skulle landslaget ha samling i Coverciano, där tanken var att förbundskaptenen Antonio Conte skulle få en bättre överblick av truppen och framför allt mellan de spelare som det står och väger mellan. Men det blev aldrig något. Det italienska ligaförbundet, Lega Calcio, satte stopp för landslagssamlingen på grund av att fem klubbar spelade Europa League och Champions League i samma veva.


Bildkälla: Bildbyrån.

Då skar det sig rejält mellan förbundet och Conte – och i dagarna har ett nytt bråk nått ytan. Den här gången är det mellan förbundskaptenen och hans gamla arbetsgivare Juventus. Anledningen är att Torino-klubben inte vill släppa Leonardo Bonucci till den första samlingen inför EM (som utesluter spelare från Juventus, Milan, Manchester United, Paris Saint-Germain och MLS) med anledning av den italienska cupfinalen som väntar på lördag – trots att Bonucci är avstängd och inte får spela.

Conte hoppas släppa en ny trupp den 23 maj. Sverige och Italien möts i den andra gruppspelsomgången i Toulouse den 17 juni.

Gillade du den här artikeln kanske du också vill läsa om förre Italien-proffset Albin Ekdals kamp mot klockan för att bli spelklar till EM.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Floppar Italien i EM?
Tack för din röst!