Nu är det äntligen klart med hur AEG:s nya satsning på Hammarby ska se ut.
1 av 3
Nu är det äntligen klart med hur AEG:s nya satsning på Hammarby ska se ut. - Foto: JOHAN ENGMAN / SCANPIX
Missnöjet har inte uteslutande riktats mot styrelsen, även sittande tränare har fått mottaga glåpord från Bajenfansen.
2 av 3
Missnöjet har inte uteslutande riktats mot styrelsen, även sittande tränare har fått mottaga glåpord från Bajenfansen. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Bajenfans.
3 av 3
Bajenfans. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Så ska AEG få Bajens ekonomi på fötter

AEG, minoritetsägare i Hammarby, väljer att inte skjuta in nya pengar till klubben. I stället ger de Bajen förfogande över företagets talanger.– Vi ska stärka Hammarbys kommersiella falang, säger en representant för AEG.


Turerna kring AEG

AEG valde att gå in i Hammarby 2011 och det har varit ett gäng skakiga år. Från SM-guld 2001 till superettan. Från stark ekonomisk förening till konkurshot i somras.

Vid slutet av 2010 gick AEG ut med att de skulle satsa än hårdare på Hammarby, men så sent som 10 februari berättade Hammarbys ordförande Kent Hertzell för Nyheter24 att pengarna ännu inte anlänt.

Nu bekräftas det alltså att det aldrig var en fråga om mer pengar utan att Hammarby skulle få ta tillvara på AEG:s talangfulla säljare.

STOCKHOLM. Det har varit på gång länge. Diskussionerna har rasat på mängder av forum och ingen har haft någon direkt aning om hur samarbetet skulle se ut.

Men nu blev det äntligen offentligt hur AEG ska förstärka Hammarby.

– Det nya samarbetet bygger på att vi tillför Hammarby resurser i form av kunskap om paketering och försäljning av sponsorskap, säger Henrik Berndtson,  försäljnings- och affärsutvecklingschef vid AEG:s Stockholm Globe Arenas till Hammarbys hemsida.

– Vi tillför rättigheter som man inte haft tidigare och vi skapar nya idéer tillsammans med gänget som redan i dag jobbar med partners i klubben.

Inga pengar

Tidigare var det många som trodde att minoritetsägaren skulle skjuta in extra resurser i form av rena pengar, men så blir alltså inte fallet. Det handlar i stället om att AEG ska stärka Hammarbys kommersiella falang.

– Enkelt uttryckt går nya samarbetet ut på att vi jobbar tillsammans, inte bara med evenemangen som varit fallet tidigare, utan nu även också med Hammarbys kommersiella erbjudanden.

Samtidigt står det klart att AEG vill göra Bajen till en ambitiös förening igen. De vill förvandla Hammarby till en klubb som kan vara med och slåss om SM-guldet samt driva mängder med publik till nya Stockholms Arenan.

– Vi ska hjälpa till att skapa långsiktigt hållbara muskler som byggs genom en sund ekonomi, säger Berndtson.

Det är nu länge sen man fick se Bajenfansen fira:

AEG
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!