Här hedrar Bajen avlidne AIK-målvakten

Söderstadion var tystare än någonsin i en minut när Hammarby och Assyriska hyllade den avlidne Ivan Turina.


Hammarby-Assyriska 1-0

'40 1-0 Sotiris Papagiannopoulus

STOCKHOLMDet var ett Söderstadion som visade respekt för avlidne AIK-målvakten Ivan Turina när Hammarby mötte Assyriska på torsdagskvällen. Han hedrades med en tyst minut inför matchen och Assyriskafansen höll upp en banderoll med texten "pocivaj u miru, Ivan" - "Vila i frid, Ivan" på kroatiska.

I matchen började hemmalaget bäst men det dröjde till den 40:e minuten innan de gjorde 1-0. Och då med hjälp av bortalagets mittback Sotiris Papagiannopoulus, som slog in ett inspel i eget mål. Det blev matchens enda fullträff.

Precis mot slutet av den första halvleken sköt Assyriskas Jonas Hellgren i stolpen och hela Söderstadion drog efter andan.

Kennedy skadad - igen

Negativt för Bajen var dock att storstjärnan Kennedy Bakircioglü återigen tvingades kliva av skadad. 

– Det är inget bra alls. Först kom baksidan som sagt. Det känns bra i baksidan men sedan helt plötsligt känner jag av vaden nu. Så det är inget vidare alls, sa han till TV4 Sport i halvtid.

Assyriska lyckades aldrig komma särskilt nära en kvittering i den andra halvleken. Detta trots att inbytte hammarbyaren Sebastian Castro-Tello lyckades dra på sig två gula kort på kort tid i slutet av matchen.

/
/
/
/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

Palestina vill att Fifa straffar Israel

1 timme sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

1 timme sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullet Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

3 timmar sedan
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo vann lönetvisten med Juventus som nu måste betala honom motsvarande 114 miljoner kronor.

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

3 timmar sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

idag 10:26
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.