Luke Rodgers kunde inte hålla tillbaka sin frustration efter förlusten på Twitter under måndagskvällen.
1 av 5
Luke Rodgers kunde inte hålla tillbaka sin frustration efter förlusten på Twitter under måndagskvällen. - Foto: SCANPIX/TWITTER
Rodgers, som var tänkt att bli den målskytt Bajen inte har, har varken gjort mål eller någon assist för klubben i superettan.
2 av 5
Rodgers, som var tänkt att bli den målskytt Bajen inte har, har varken gjort mål eller någon assist för klubben i superettan. - Foto: BILDBYRÅN / ANDREAS L ERIKSSON
Vilket Bajen-supportrar naturligtvis har lagt märke till.
3 av 5
Vilket Bajen-supportrar naturligtvis har lagt märke till. - Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån & Runpix / PETER HOLGERSSON
Rodgers svarade dock argt på Twitter: "Din lilla fegis".
4 av 5
Rodgers svarade dock argt på Twitter: "Din lilla fegis". - Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån & Runpix / PETER HOLGERSSON
Bajens ordförande Kent Hertzell tycker inte om att Rodgers uttryckte sig så på Twitter mot supportrar.
5 av 5
Bajens ordförande Kent Hertzell tycker inte om att Rodgers uttryckte sig så på Twitter mot supportrar. - Foto: © Bildbyrån / NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Bajenstjärnan till attack mot fansen: "Lilla fegis"

Hammarby har det tufft i superettan. 0–3-förlusten mot Falkenberg under måndagen tog hårt – och nu går Bajens anfallare Luke Rodgers till attack mot klubben supportrar på Twitter:– Du vet var jag finns.


Tanken var att Hammarby skulle gå upp i allsvenskan den här säsongen. Med flera tunga nyförvärv var de favoriter att vinna superettan. Men mycket har hänt sedan dess och nu är de närmare en degradering till division 1 än det allsvenska finrummet.

Mot slutet av måndagens 0–3-förlust mot Falkenberg blev laget utbuat av hemmapubliken på Tele2 Arena. 

Hammarbys ordförande Kent Hertzell är nedstämd efter bottennappet. 

– Det var riktigt jävla bedrövligt, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Men det är väl så här det är att vara bajare, suckar han.

"Supportrarna betalar dyra pengar"

Hertzell ger bara Nikolas Ledgerwood och Christophe Lallet godkänt betyg av spelarna i laget. 

– Vi hade bara kunnat ställt ut skorna i andra halvlek. Det var som att folk inte ville ha bollen, säger han.

Han förstår därför att supportrar var arga och besvikna på spelarna efter matchen.

– De betalar dyra pengar och får inte tillbaka det kan man säga.

En som fick ta del av kritiken från supportrarna var engelsmannen Luke Rodgers. Rodgers, som blev inbytt i den 71:a minuten, uttryckte sin frustration på Twitter efter matchen – och då kom även hatstormen. 

Något som även fick Rodgers att reagera under måndagskvällen – och det starkt.

Under tisdagen lugnade engelsmannen ner sig – och förklarade även sin ilska för en supporter. 

Rodgers kritiseras dock av Hammarby-fans för sin ilska på Twitter. Framför allt av journalisten och Bajen-supportern Gustav Gelin.

Ordföranden för supporterföreningen Bajen Fans, Mia Lindberg vill inte tro på det hon läser. 

Även klubbens ordförande påpekar att det är viktigt att representanter för klubben sköter sig professionellt även på Twitter.

– Även om någon skriver att man är en sinneslös idiot får man inte sjunka till samma låga nivå. Man ska svara på ett hövligt sätt eller inte svara alls, säger han.

Hammarby har en policy för sociala medier berättar Hertzell men han har också förståelse för om Rodgers inte har förstått den eftersom han är relativt ny i laget. Dock tänker han föra detta vidare så att någon berättar för engelsmannen vad som gäller i klubben.

"Måste veta hur man förhåller sig till supportrar"

– Jag ska ta upp det med Thomas (Dennerby) eller "Gurra" (Gustaf Grauers). Man måste veta hur man förhåller sig till supportrar. 

Hertzell påpekar att spelare har uttryckt sig klumpigt på sociala medier tidigare och att det aldrig har varit något problem när klubben har sagt åt dem att tänka på att "varken Twitter eller Facebook är en privat sfär". 

– Många tror att det är en "one-to-one"-relation på sociala medier men det är det ju inte. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!