Maskerade Hammarbyfans på den övre läktarsektionen. - Foto: BILDBYRŁN / Marcus Ericsson
2 av 12
Gaissupportrarna på ståplats. - Foto: BILDBYRŁN / Marcus Ericsson
Flera supportrar valde att lämna arenan efter att matchen bröts.
3 av 12
Flera supportrar valde att lämna arenan efter att matchen bröts. - Foto: BILDBYRŁN / Marcus Ericsson
Bråk vid Gaissektionen.
4 av 12
Bråk vid Gaissektionen. - Foto: BILDBYRŁN / Marcus Ericsson
"En tom läktare för era tomma löften..."
5 av 12
"En tom läktare för era tomma löften..." - Foto: BILDBYRŁN / Marcus Ericsson
En tom kurva mötte Bajenfansen.
6 av 12
En tom kurva mötte Bajenfansen. - Foto: BILDBYRÅN / Marcus Ericsson
7 av 12
Hammarbys tre ultrasgrupper och supporterföreningen Bajen Fans står bakom protesten. - Foto: BILDBYRŁN / Marcus Ericsson

Stort läktarbråk på Tele2 Arena

Mitt under matchen mellan Hammarby och Gais på Tele2 Arena hördes flera knallskott. Maskerade hemmasupportrar hade tagit sig mot bortasektionen och kastade ned smällare. Matchen avbröts i drygt 45 minuter – sedan vann "Bajen".

Hammarby-Gais 3-1

'6 1-0 Christophe Lallet
'35 1-1 Daniel Mendes
'86 2-1 Kennedy Bakircioglu
'90 3-1 Nicklas Lindqvist

STOCKHOLM. Vid ställningen 1-1 tog domaren spelarna av planen i mötet mellan Hammarby och Gais på Tele2 Arena. Anledningen var bråk vid bortasektionen där maskerade Hammarbyfans kastat smällare ned mot Gaisklacken.

Bråk och stök följde vilket till slut gjorde så att matchen avbröts.

Efter ett tag lugnade det ned sig vid bortaklacken men det har förekommit rapporter om att bråken fortsatt på arenan.

Cirka 45 minuter senare kom beskedet att matchen skulle återupptas.

När matchen var igång var det hemmalaget som förde spelet – och avgjorde. Kennedy Bakircioglu gjorde 2-1 och Nicklas Lindqvist 3-1.

Ståplatsen ekade tom

I början av matchen var det ödsligt på Hammarbys ståplatssektioner.

Ultrasgrupperingarna Hammarby Ultras, Ultra Boys och Söderbröder protesterade liksom supporterföreningen Bajen Fans mot det fleråriga misslyckandet att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

Efter 30 minuter klev supportrarna upp på läktarna – och fem minuter senare kvitterade Gaisanfallaren Daniel Mendes till 1-1.

"Med anledning av att vår spelartrupp för femte säsongen i rad underpresterar ser vi, Hammarbys samlade ultrasgrupper – Hammarby Ultras, Söder Bröder och Ultra Boys, det som nödvändigt med en missnöjesyttring under torsdagens match mot GAIS. Vi har under samtliga år i Superettan gett ett konstant och villkorslöst stöd från läktarplats utan att få gensvar från spelarna, trots att deras löner och övriga förutsättningar är långt bättre än våra seriekonkurrenters", skrev ultrasgrupperingarna på sina respektive hemsidor tidigare i veckan.

/
/
/
/
/
/

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.