- Foto: Scanpix

Lagerbäcks målsättning: Minst semifinal

Lars Lagerbäcks Nigeria har haft stora bekymmer i uppladdningsmatcherna inför VM, men trots det är målsättningen glasklar. Minst semifinal är det som gäller i mästerskapet.


SYDAFRIKA. Nigeria, med Lars Lagerbäck längs sidlinjen, har haft det tungt de senaste veckorna. Två svaga uppladdningsmatcherna mot Saudiarabien och Colombia har fått förväntningarna att sänkas rejält i det afrikanska landet.

Men enligt Lagerbäck är målsättningen densamma i VM. Minst semifinal ska det bli för ett Nigeria, vars bästa prestation i VM hittills är en åttondelsfinal.

- Ja, men så är det ju. Så var det i Sverige också att ju fler mästerskap man varit med i desto högre har kraven och förväntningarna varit, säger Lagerbäck till Expressen.

Trots de höga förhoppningarna och de mindre gynnsamma resultaten hittills anser Lagerbäck att det inte blir hans svåraste mästerskap.

- Nej, det tycker jag inte. Jag tycker det har fungerat jättebra. Enda skillnaden är att vi inte haft så lång tid på oss. Det gäller att vi verkligen är effektiva och prioriterar rätt, förklarar han.

Svenska folket blev under de tio senaste åren vana vid Lars Lagerbäcks mer defensiva taktik. Men det ska det bli ändring på nu, främst tack vare Nigerias mer anfallsglada spelare.

- Ja. Det finns ganska många spelare som är mer offensivt lagda här och jämför du med det svenska landslaget så var det en större differens inom truppen mellan spelarnas offensiva kvaliteter än vad det är här.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!