Honduras spelare tränar på Ellis Park inför mötet med Spanien.
Honduras spelare tränar på Ellis Park inför mötet med Spanien. - Foto: Ramon Espinosa/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Matchdag elva är kommen och Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dagens drabbningar.


SYDAFRIKA. Vem minns inte Spaniens chockförlust mot Schweiz? Vem minns inte Chiles fantastiska spel mot Honduras? I dag spelar lagen när grupp H återigen får stiga fram från skuggan och presentera sig själva.

Portugal - Nordkorea

Det är dock Portugal och Nordkorea från grupp F som är först ut. Båda lagen måste vinna och med Elfenbenskustens VM snart i kras kan dagens drabbning avgöra vem som för göra Brasilien sällskap till åttondelsfinalerna.

Det är alltid Cristiano Ronaldo som ska göra det lilla extra för Portugal. Som både storstjärna och lagkapten är det naturligt att han har skyhöga förväntningar på sig. Men det kan också öppna upp för spelare som till exempel Liedson.

Nordkoreanerna stod för en mäktig kämpainsats mot Brasilien, men föll ändå till slut med 2-1. Då var det anfallaren Tae Se Jong som med sina tårar inför matchen och sitt tuffa men ändock fina spel under drabbningen som stack ut allra mest. Det gör han även i dag.

Chile - Schweiz

Både Chile och Schweiz stod för fina insatser när lagen vann i premiärmatchen. I dag drabbas de samman när grupp F mer eller mindre kan avgöras.

Chile hade ett bra mittfältsspel mot Honduras med Matias Fernandez och Alexis Sanchez i spetsen. I dag ska båda spelarna vara minst lika bra som i premiärmatchen för att kunna slå Schweiz.

Ett Schweiz som imponerade stort sist. Backen Philippe Senderos måste skina rejält för att stoppa de snabba chilenarna från att slinka igenom.

Spanien - Honduras

De regerande EM-mästarna, storfavoriterna och det oslagbara Spanien föll oväntat mot Schweiz i premiärmatchen. I dag är de ute efter revansch och Fernando Torres vill förmodligen också visa förbundskaptenen Vicente del Bosque att han borde ha fått starta mot Schweiz.

Honduras hade inte värst så mycket att säga till om mot Chile. I dag måste det centralamerikanska laget vinna för att hålla drömmen om avancemang vid liv. Och då måste mittfältsjätten Wilson Palacios och målspottaren Carlos Pavon stega fram.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!