William Gallas (t.v.) och Thierry Henry (t.h.) ligger bakom upproret, menar Henri Monteil som är medlem i det franska fotbollsförbundet.
William Gallas (t.v.) och Thierry Henry (t.h.) ligger bakom upproret, menar Henri Monteil som är medlem i det franska fotbollsförbundet. - Foto: Francois Mori/AP/SCANPIX

Henry och Gallas pekas ut som upprorsledare

Thierry Henry och William Gallas är två av stjärnorna i det franska landslaget som pekas ut som "revolutionsledare".- Det är tre, fyra spelare som är ledare och som drar med sig resten av laget, säger Henri Monteil, medlem i det franska fotbollsförbundet.


BLOEMFONTEIN. I går vägrade de franska spelarna träna inför den sista och livsviktiga gruppspelsmatchen mot Sydafrika. Och i dag kan den franske förbundskaptenen Raymond Domenech tvingas mönstra med en stjärnfattig startelva.

Nu beskylls bland andra veteranerna Thierry Henry och William Gallas för den potentiella spelarstrejken och oron i laget.

- Det är tre, fyra spelare som är ledare och som drar med sig resten av laget, säger Henri Monteil, medlem i det franska fotbollsförbundet, enligt The Sun.

Monteil menar att det inte är alla som vill strejka och att det finns de som bara vill spela.

- Några gick och pratade med Domenech. Ett par av dem grät, och sa att de var ledsna över det de hade gjort. De är unga spelare.

Kaoset uppstod sedan den 31-årige anfallaren Nicolas Anelka angripit förbundskaptenen verbalt och därefter blivit hemskickad. Enligt Monteil är det Chelsea-anfallarens vänner i landslaget som hetsar upp stämningen.

- Ledarna är spelare som aldrig mer kommer att spela ett VM. Vilka är det? Jo, det är William Gallas, Eric Abidal och Thierry Henry, som alla är vänner med Anelka.

I dag klockan 16:00 ställs "Les Bleus" mot värdnationen Sydafrika. Då är det vinna eller försvinna som gäller för båda lagen. Men för ett par av de franska spelarna verkar det inte spela någon roll.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!