1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

"AIK är fjärde störst i Stockholm" - men störst på Råsunda

Mindre än 500 biljetter är kvar i AIK-klacken - Norra stå kommer vara helt utsåld till AIK - Djurgården på måndag.


Derbydagarna

18/9: Hammarby - Brommapojkarna. Söderstadion.

19/9: AIK - Djurgården. Råsunda.

20/9: Djurgården - AIK. Globen.

SOLNA. Som Anders Ekegren (fp) tidigare har fastslagit är AIK fjärde störst i Stockholm. Men inte desto mindre är trycket stort efter biljetter till tvillingderbyt på måndag. Under fredagen var det bara ett fåtal biljetter - mindre 500 -  kvar till klacksektionen på Norra stå. AIK:s arrangemangsansvarige Lasse Pettersson tror på storpublik.

- Jag tror vi kommer ha en publik på runt 28 000 åskådare. Norra stå-biljetterna tar slut när som helst. Alla sektioner kommer ta slut förutom Djurgårdens. Vi väntar oss att det kommer 5000 djurgårdare, den södra läktaren tar 11 000. Så där tappar vi lite.

Hur hett känns det här derbyt?

- Årets derbyn var och kommer bli väldigt välbesökta. Den här månaden har vi knappt några hemmamatcher vilket gör att vi kan sälja in den länge, det blir mycket sålda biljetter.

Danne Wilhelmsson, ordförande i Black Army, njuter av uppslutningen. 

- Ett fullsatt Norra stå innebär att vi kan sjunga hem Djurgårdarna till Skansen. Det känns självklart underbart.

Dagen efter fotbollsderbyt kommer ett hockeyderby mellan föreningarna.

- AIK mot Djurgården är alltid speciellt, men i år blir det unikt med två derbyn på två dagar. Det kommer bli en sjuhelvetes tillställning det här.

"Att besegra AIK betyder mer än vad en "Vanlig-Svensson" kan förstå"

Djurgården har i nuläget sålt nästan 2000 biljetter till klubbens södra läkatare. En siffra som förväntas öka - avsevärt. Efter en överenskommelse med AIK får Djurgården alla intäkter för den sektionen. DIF har därefter gått ut med kampanjen "Fyll södra".

- Jag tror vi blir minst 4000 personer med betoning på minst, säger järnkaminernas ordförande Micke Nylander och fortsätter:

- Det är en otroligt viktig match. Båda lagen har mycket att spela för och att besegra AIK betyder allt. Mer än vad en "vanlig Svensson" kan förstå.

Tio tysta minuter

Både Djurgården och AIK kommer vara tysta matchens första tio minuter i en manifestation tillsammans med Positiv läktarkultur.

Hur enkelt kommer det att bli att hålla tyst på ett par tusen klackmedlemmar?

- Alla är väl införstodda och stödjer det vi sysslar med så jag tror inte det blir några problem, säger Daniel Wilhelmsson.

Hur slutar matchen?

- Jag tippar aldrig, med jag tror på tre poäng till Djurgåden, säger Micke Nylander.

- Med tanke på att inte en enda Djurgårdsspelare hade platsat i AIK så tror jag på en komfortabel vinst. Vinst med i alla fall två mål. Typ 3-1, säger Danne Wilhelmsson.

Runt 21 500 biljetter hade sålts under fredagsmorgonen.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

1 timme sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

2 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

2 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

3 timmar sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullett Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.